Artist Name
Mötley Crüe
web link web link web link web link web link web link web link
heart icon (1 users)
artist logo

Artist Image
artist thumb

Functions

transparent
Data Complete
percent bar 100%

Members
members icon 4 Male

Origin
flag California, USA

Genre
genre icon Glam Metal

Style
style icon Metal

Mood
mood icon Troubled

Born

born icon 1981

Active
calendar icon 1981 to Present...

Cutout
transparent

Alternate Name
Motley Crue

heart icon Most Loved Tracks
7 users heart off Mötley Crüe - Dr. Feelgood
5 users heart off Mötley Crüe - Kickstart My Heart
5 users heart off Mötley Crüe - Girls, Girls, Girls
5 users heart off Mötley Crüe - Home Sweet Home
4 users heart off Mötley Crüe - Kickstart My Heart


youtube icon Music Video Links
youtube thumb
Dr. Feelgood
youtube thumb
Kickstart My Heart
youtube thumb
Home Sweet Home
youtube thumb
Don't Go Away Mad (Jus...
youtube thumb
Smokin' in the Boys RoomArtist Biography
Available in: gb icon flag icon flag icon flag icon flag icon flag icon flag icon flag icon flag icon flag icon flag icon flag icon flag icon flag icon
Mötley Crüe is een Glamrockband, opgericht door Nikki Sixx en Tommy Lee in 1981 te Los Angeles.
Mötley Crüe bestaat uit Vince Neil (zanger/gitaar), Nikki Sixx (basgitaar), Mick Mars (gitaar) en Tommy Lee (drums).
De groep is vooral bekend om zijn decadente levensstijl. Seks, drugs en alcohol waren de voornaamste drijfveren van hun bestaan. Volgens bassist Nikki Sixx is er maar één mens op aarde die nog geschifter is dan zij en dat is Ozzy Osbourne. De bandleden zijn er dan ook trots op dat ze elke gevangenis van L.A. tot Tokio hebben gezien.
Hun bekendste nummers zijn: Kickstart My Heart, Home Sweet Home, Piece Of Your Action en Shout At The Devil .
Zanger Vince Neil liep enkele jaren geleden een veroordeling op nadat hij onder invloed van drugs en alcohol een verkeersongeval had gehad, waarbij een vriend van de band (Nicholas "Razzle" Dingley, de drummer van de Hanoi Rocks) om het leven kwam.
De naam Mötley Crüe verwijst naar Motley crew (vrij vertaald: losbandige bende). Een van de bandleden was op die naam gekomen na het zien van een piratenfilm waar de kapitein de bemanning van zijn schip zijn "motley crew" noemde. De umlauten werden op de klinkers geplaatst om te verwijzen naar de invloeden van de Duitse metalbands in de jaren '70-'80 op hun muziek.
In 2001 verscheen een biografie over de band onder de naam The dirt, confessions of the world's most notorious rock band. Dit boek werd een bestseller in de Verenigde Staten.
Het in 1989 uitgebrachte Dr. Feelgood album, geldt als hun beste werk. Het album bereikte dan ook de nummer 1 plek in Bilboards Hot 100 chart.
In 1992 verlaat zanger Neil de band na heftige (muzikale) meningsverschillen met met name Sixx en Lee. Gedurende die periode brengt Neil twee weinig succesvolle solo albums uit. Mötley Crüe vervangt Neil met voormalig Scream voorman John Corabi. Het in 1994 uitgebrachte Mötley Crüe-album klinkt heel anders; ruigere, hardere en langere nummers vallen de fans ten deel. Het publiek is echter niet echt gecharmeerd van de nieuwe voorman en de vernieuwde sound. In 1997 wordt Corabi dan ook bedankt voor zijn diensten en vervangen door Vince Neil. Het nieuwe album Generation Swine klinkt weer veel meer als vanouds, al blijven de grote successen van weleer uit. In 1999 is Tommy Lee vervangen door drummer Randy Castillo. Met hem als nieuwe drummer, is in 2000 het album New Tattoo uitgebracht. Op 26 maart 2004 sterft Randy Castillo aan de gevolgen van kanker. Tommy Lee keerde terug bij de band. Er volgde een succesvolle toer in 2005, die ook op cd en dvd werd uitgebracht. Tommy Lee verlaat zo af en toe de band om solomateriaal uit te brengen. In november 2007 verklaart Nikki dat Lee uit de band is gezet na heftige problemen tussen Lee's manager en de band. Lee's manager Carl Stubner wilde per se dat Lee deelnam aan een reality soap serie waardoor de Crue een lucratief deel van hun toer moest annuleren. Ondanks het feit dat de band nog wel populair is, zijn er de afgelopen paar jaar geen hits meer gescoord.
wiki icon

Wide Thumb
wide thumb


Clearart
artist clearart


Fanart

fanart thumb

Banner
artist banner


User Comments

transparent iconNo comments yet..


Status
unlocked icon Unlocked
Last Edit by laurent94jbl1
14th Sep 2021

Socials
social icon transparent iconsocial icon transparent iconsocial icon transparent icon

Streaming
website icon unlocked iconwebsite icon unlocked iconwebsite icon unlocked iconwebsite icon unlocked iconwebsite icon unlocked icon

External Links
fanart.tv icon musicbrainz icon last.fm icon website icon unlocked iconwebsite icon unlocked iconwebsite icon unlocked iconamazon icon