Artist Name
Bruno Mars

(6 users)
Data Complete
100%

Members
1 Male

Origin
Honolulu, Hawaii, USA

Genre
Pop

Style
Rock/Pop

Mood
Philosophical

Born

1985

Active
2005 to Present...

Cutout


Current Record Label

Alternate Name
Peter Gene Hernandez

Most Loved Tracks
6 x Bruno Mars - Locked Out of Heaven
6 x Bruno Mars - Just the Way You Are
5 x Bruno Mars - When I Was Your Man
5 x Bruno Mars - Grenade
5 x Bruno Mars - The Lazy Song


Music Video Links (YouTube)

The Lazy Song

Locked Out of Heaven

When I Was Your Man

Finesse

24K Magic

24K Magic

Grenade

It Will Rain

Versace on the FloorArtist Biography
Available in:
Peter Gene Hernandez (Honolulu, 8 oktober 1985), beter bekend als Bruno Mars, is een Amerikaans zanger, schrijver en muziekproducent.
Voor hij aan zijn solocarrière begon, produceerde Mars nummers voor artiesten als Brandy, Flo Rida, Sean Kingston, Cobra Starship, Adam Levine en Alexandra Burke en met Cee Lo Green werkte hij aan het liedje F**k You!. Ook werkte hij samen met B.o.B voor het nummer Nothin' on You en met Travie McCoy voor het nummer Billionaire. Verder schreef hij mee aan de nummers Right Round van Flo Rida en Wavin' Flag van K'naan.

Op 11 mei 2010 verscheen zijn eerste ep, getiteld It's Better If You Don't Understand, met daarop de nummers Somewhere in Brooklyn, The Other Side met Cee Lo Green en B.o.B, Count on Me en Talking To The Moon. Deze nummers kwamen ook terecht op het debuutalbum Doo-Wops & Hooligans met Just the Way You Are, Grenade, The Lazy Song, Marry You en Count on Me als singles. Just the Way You Are en Grenade kwamen in de top tien van de Amerikaanse hitlijst voor de op internet bestverkochte singles. Er werden in 2011 respectievelijk 12,5 miljoen en 10,2 miljoen downloads van verkocht.[1]

Ondertussen bracht hij ook de leadsingle van The Twilight Saga: Breaking Dawn Part 1 uit, getiteld It Will Rain en werkte hij samen met Snoop Dogg en Wiz Khalifa voor Young, Wild & Free, met Bad Meets Evil voor Lighters en met Lil Wayne voor Mirror. In december 2012 bracht hij zijn tweede studioalbum uit, getiteld Unorthodox Jukebox. Het liedje Locked Out of Heaven werd hiervan als eerste single uitgegeven.
In september 2010 werd Bruno Mars gearresteerd toen hij werd betrapt op het bezit van 2,6 gram cocaïne. Hij bekende tijdens de hoorzitting, waarna hij een taakstraf van 200 uur en een boete van tweeduizend dollar kreeg opgelegd. Tevens moest hij een begeleidingstraject voor drugsgebruikers doorlopen.[2]


Wide Thumb


Clearart


FanartBanner


User Comments

zag says: 4 years ago
Good dancer that's for sure!


Status
Unlocked
Last Edit by manfeed
07th Jan 2022

Socials


Streaming


External Links