Artist Name
Oasis

(4 users)


Artist Image


Functions


Data Complete
100%

Members
4 Male

Origin
Manchester, England

Genre
Rock

Style
Britpop

Mood
Reflective

Born

1991

Active
1991 to 2009

Cutout


Current Record Label

Alternate Name
oasis

Most Loved Tracks
7 users Oasis - Wonderwall
4 users Oasis - Live Forever
4 users Oasis - Don't Look Back in Anger
4 users Oasis - Champagne Supernova
4 users Oasis - Wonderwall


Music Video Links

Rock 'n' Roll Star

Whatever

Who Feels Love?

Falling Down

Go Let It Out

Stop Crying Your Heart Ou

I'm Outta Time

The Importance of Being I

D'You Know What I Mean?Artist Biography
Available in:
Oasis var et britisk rockeband, opprinnelig dannet i Manchester. Bandet ble stiftet i 1991 av Liam Gallagher, Paul Arthurs, Paul McGuigan, og Tony McCarrol. Et år senere fikk Gallagher overtalt hans bror, Noel Gallagher, til å bli med i bandet, mot at Noel fikk full artistisk kontroll over bandets sanger.
Bandet oppnådde internasjonal stjernestatus i midten av 1990-tallet, etter at de tok inspirasjon fra band som The Beatles, The Kinks, Slade og T.Rex for å lage sin egen type britisk rock. De var med i frontlinjen av dannelsen av musikksjangeren britpop, som tok over for grunge og house musikk som den mest populære typen musikk i Storbritannia i løpet av 1990-årene.
Bandet var under ledelse av gitarist/tekstforfatter Noel Gallagher og hans yngre bror, vokalist Liam Gallagher. Bandets framspring nådde nye høyder i 1994, da de i tillegg til musikalsk suksess også ble kjent for sin oppførsel, både på og av scenen. Brødreparet frekventerte ofte i tabloide aviser, med tette reportasjer om tungt alkohol- og narkotikamisbruk. I løpet av sin karriere har bandmedlemmene blitt skiftet ut, og kun de to Gallagher-brødrene står igjen som originale bandmedlemmer.
Oasis ble det klart mest kommersielt kjente britpopbandet, og populariteten til bandet har vart mye lenger enn populariteten til musikksjangeren britpop. De fleste samtidige britpopband har enten blitt oppløst (Suede, The Verve), forsvunnet fra rampelyset (Pulp), eller utviklet seg dramatisk (Blur, Radiohead), men Oasis har holdt på stilen sin og forblitt en suksess.
Albumet (What's The Story) Morning Glory? er bandets hittil største suksess, og også 1990-tallets mestselgende album. Oppfølgeralbumet Be Here Now var tilknyttet enorme forventninger til salgstall, men disse ble ikke innfridd, og albumet ble ikke den suksessen mange hadde forutsett.
Med album som fortsatt topper listene, og konserter på stadioner som selges ut på minutter, er Oasis fortsatt en av de mest populære og elskede bandene i Storbritannia.
Fredag 28. august 2009 annonserte Noel Gallagher at han sluttet i bandet.[1] De gjenværende medlemmene i bandet fortsatte under navnet Beady Eye.


Wide Thumb


Clearart


FanartBanner


User Comments

zag says: 9 years ago
So many hits!


Status
Unlocked
Last Edit by Mcksp
29th May 2021

Socials


Streaming


External Links