Artist Name
Oasis

(4 users)


Artist Image


Functions


Data Complete
100%

Members
4 Male

Origin
Manchester, England

Genre
Rock

Style
Britpop

Mood
Reflective

Born

1991

Active
1991 to 2009

Cutout


Current Record Label

Alternate Name
oasis

Most Loved Tracks
7 users Oasis - Wonderwall
4 users Oasis - Live Forever
4 users Oasis - Don't Look Back in Anger
4 users Oasis - Champagne Supernova
4 users Oasis - Wonderwall


Music Video Links

Lyla

Whatever

Morning Glory

Acquiesce

Don't Go Away

Who Feels Love?

Live Forever

All Around the World

Stop Crying Your Heart OuArtist Biography
Available in:
Az Oasis egy 1991-ben alapított manchesteri angol rockzenekar. A zenekart Liam Gallagher (ének), Paul Arthurs (gitár), Paul McGuigan (basszusgitár) és Tony McCarroll (dob) alapították, akikhez hamarosan csatlakozott Liam bátyja, Noel Gallagher (szóló gitár).

Az Oasis máig több mint 70 millió albumot adott el világszerte,[1] és 8 listavezető számuk volt Nagy-Britanniában. Noel Gallagher szerzi a zenekar számainak nagy részét, és csak ő meg öccse, Liam tagja a zenekarnak folyamatosan a fennállása óta. A jelenlegi felállás tagjai (a Gallagher testvéreken kívül): Gem Archer(ritmus- és szólógitár), és Andy Bell (basszusgitár), valamint az egyelőre még nem hivatalos tag, Zak Starkey (dob).

A zenekar kezdetben manchesteri klubokban lépett fel, és szerzett ismertséget. Leszerződtek egy független lemezkiadóhoz, a Creation Recordshoz, ami 1994-ben megjelentette a Britpop mozgalmat vezető, debütáló albumukat, a Definitely Maybet. A következő évben az együttes, új dobosával, Alan White-tal felvette következő albumát, a (What's the Story) Morning Glory?-t, mialatt harcban álltak nagy Britpop riválisukkal, a Blurrel. A Gallagher testvérek gyakran szerepeltek az újságok címlapjain testvéri rivalizálásuk, és vad, kicsapongó életstílusuk miatt, ezáltal rossz fiú, és a nép bandája image-et teremtve maguknak. A zenekar hírességének csúcspontján megjelentetett albuma (Be Here Now), első lett az angol, és második az amerikai listákon, ezenfelül még a leggyorsabban fogyó angol album lett, a maga 500 000 eladott példányával az első napon, és majd 700 000 fogyott példánnyal az első héten.

2000-ben a 4. stúdióalbum, Standing on the Shoulder of Giants felvételei alatt az Oasis elvesztette két alapítótagját, ami jelentős népszerűség csökkenéssel járt Amerikában. Helyükre érkezett Gem Archer, és Andy Bell, akik a 2002-es Heathen Chemistryn már szerepelnek. Az album kereskedelmileg sikeres lett, a rajongók jól fogadták. A 2005-ös 6. stúdióalbumuk, a Don't Believe the Truth Zak Starkey-vel, az évtized legjobban fogyó, és a kritika által is legtöbbre értékelt Oasis albuma lett. A következő évben a zenekar megjelentette válogatás-albumát Stop the Clocks címmel. 2007 februárjában az Oasis megkapta a BRIT Award életműdíját. A zenekar 2008 nyarán fejezte be Dig Out Your Soul című új albumuk felvételeit, amely 2008. október 6-án jelent meg.


Wide Thumb


Clearart


FanartBanner


User Comments

zag says: 9 years ago
So many hits!


Status
Unlocked
Last Edit by Mcksp
29th May 2021

Socials


Streaming


External Links