Artist Name
AC/DC

(12 users)
Data Complete
100%

Members
5 Male

Origin
Sydney, Australia

Genre
Hard Rock

Style
Rock/Pop

Mood
Energetic

Born

1973

Active
1973 to Present...

Cutout


Current Record Label

Alternate Name
AC-DC

Most Loved Tracks
6 x AC/DC - Back in Black
5 x AC/DC - Highway to Hell
5 x AC/DC - You Shook Me All Night Long
5 x AC/DC - Hells Bells
5 x AC/DC - Thunderstruck


Music Video Links (YouTube)

Let There Be Rock

Hard as a Rock

Rock 'n' Roll Damnation

Guns for Hire

Rock or Bust

Back in Black

Let's Get It Up

Flick of the Switch

Hells BellsArtist Biography
Available in:
C/DC er et Grammy Award vinnende hardrock-band fra Australia. Bandet ble stiftet i 1973 av Angus Young, Malcom Young, Dave Evans, Larry van Kriedt og Colin Burgess. Angus og Malcom har holdt bandet gående siden den gang med mange forskjellige bassister og trommiser, og tre forskjellige vokalister. De debuterte i Australia med albumet High Voltage i 1975.
Innhold

Brødrene Malcom, Angus og George Young ble født i Glasgow, Skottland, og flyttet til Australia sammen med flesteparten i familien i 1963. I 1973 startet Malcolm Young og Angus Young AC/DC, og fikk med seg bassist Larry van Kriedt, vokalist Dave Evans, og Colin Burgess som trommeslager. De fikk ideen til navnet AC/DC etter å ha sett denne påskriften bakpå en symaskin. Navnet er abbreviasjoner for vekselstrøm / likestrøm.

Det var mange utskiftinger i begynnelsen, Burgess var den første som fikk sparken. Allerede på den tiden hadde Angus den karakteristiske skoleuniformen, noe som var en ide fra søsteren Margaret. I september 1974 erstattet Bon Scott Evans. Bandet hadde kun innspilt og utgitt en singleplate med Evans, med sporene «Can I Sit Next to You, Girl» og «Rockin' in the Parlour». Det første sporet ble innspilt på nytt med Scott, Mark Evans på bass og Phil Rudd på trommer under navnet «Can I Sit Next to You Girl», og ble utgitt på det australske albmet T.N.T., og på den internasjonale utgaven av High Voltage.
Suksess

Debutalbumet kom i 1975 og var den australske versjonen av High Voltage. Albumet ble innspilt på kun 10 dager. På denne tiden hadde bandet en stabil besetning med Young brødrene, Scott som vokalist, og Mark Evans på bassgitar, mens Phil Rudd spilte trommer. I tiden fra 1974 til 1977 ble bandet et av de mest populære og suksessfulle i Australia, mye takket opptredener på nasjonalt TV.

I 1976 signerte de en internasjonal platekontrakt med Atlantic Records, og turnerte igjennom Europa. De var oppvarmingsband for blant annet Black Sabbath, Aerosmith, Kiss, og Blue Öyster Cult. Bandet ga ut den internasjonale versjonen av High Voltage i 1976, og den solgte tre millioner eksemplarer. Dirty Deeds Done Dirt Cheap kom ut samme år. Etter utgivelsen av Let There Be Rock fra 1977, ble Mark Evans sparket grunnet konflikter med Angus Young. Han ble erstattet av Cliff Williams som har vært med i bandet siden den gang.
Dødsfallet til Bon Scott


19. februar 1980 døde Bon Scott etter en natt med kraftig drikking i London. Han ble funnet død i en bil, og dødsårsaken er offisielt akutt alkoholforgiftning, men inntrengning av mageinnhold i lungene var også medvirkende. Han ble begravet i Fremantle i Australia, hvor han hadde vokst opp. Medlemmene i AC/DC vurderte å oppløse bandet, men ble enige om at Scott ville ha ønsket at de skulle fortsette. De fikk så med seg eks-Geordie vokalist Brian Johnson som ny vokalist. De skrev ferdig albumet Back in Black som Scott hadde vært med på begynnelsen av. Albumet ble deres største suksess noensinne, og i 2007 hadde det solgt mer enn 42 millioner eksemplarer globalt.
Black Ice

I 2008 ga bandet ut studioalbumet Black Ice, etter en 8 år lang pause siden Stiff Upper Lip i 2000. Albumet solgte 1.7 millioner eksemplarer første uken, og toppet listene i 29 land, inkludert Australia, Canada, Storbritannia, og USA. Bandet la så ut på sin 18 måneder lange Black Ice World Tour, hvor de besøkte Norge hele 3 ganger; 18. februar, 15. juni 2009 og 30. mai 2010. Bandet fikk en Grammy Award for singlen «War Machine» fra albumet, for «Best Hard Rock Performance». 10. mai 2011 er planlagt utgivelsesdato for DVD-en Live at River Plate. Den skal inneholde opptak fra AC/DCs konsert i Buenos Aires i Argentina i desember 2009.


Wide Thumb


Clearart


FanartBanner


User Comments

DJ ROLER says: 1 year ago
Hello everybody. There is a problem with the spelling of the AC / DC volume for review in KODI. This is called the tape AC / DC, but it can only be written to a file as AC-DC. Please also include the notation AC-DC here. Thank you.


Status
Unlocked
Last Edit by manfeed
07th Jan 2022

Socials


Streaming


External Links