Artist Name
P!nk
(3 users)

Data Complete
90%

Members
1 Female

Origin
Pennsylvania, USA

Genre
Pop

Style
Rock/Pop

Mood
Sensual

Born

1979

Active
1979 to Present...

Record Label

RCAAlternate Name
Pink


Most Loved Tracks


Music Video Links


Upcoming Live Shows


Artist Biography
Available in:
Alecia Beth Moore (født 8. september, 1979, i Doylestown, Pennsylvania), bedre kjent under artistnavnet PINK eller P!nk, er en amerikansk sangerinne og låtskriver som hadde sitt gjennombrudd i januar 2000. Stemmen hennes har ofte blitt sammenlignet med Janis Joplins, som Pink har uttalt er en av hennes forbilder.

Hun ble født i Doylestown i Pennsylvania som datter av James og Judy Moore; hun er av irsk og tysk opprinnelse på farssiden og av litauisk-jødisk på morssiden. Hun har også en bror ved navn Jason. Hun tilhører ikke noen religion.

Som liten var Pink glad i å synge og danse. Hun var med i gospelkoret i kirken og har også sunget opera. Som tenåring var hun sanger i eget lokalband kalt Middleground. Moren og faren skilte seg da Pink var liten, noe som gikk hardt innpå henne. Hun skrev sangen «Family Portrait» fra albumet Missundaztood om skilsmissen. Faren var Vietnamveteran og politisk aktiv. Dette virket inn på Pinks oppdragelse; hun lærte tidlig å utvise sympati med de svake gruppene i samfunnet. Pink var ikke gammel før hun hjalp faren med å dele ut mat til hjemløse. Da hun var 16 år gammel deltok hun på "open mic" på Club Fever. Hun imponerte stort, og DJ'en lot henne synge hver helg. Under en av disse opptredenene var det en representant fra et plateselskap tilstede. Han lette etter en tredje medlem i en jentegruppe og var svært imponert over det han så. Alecia sluttet på skolen, Central Bucks West High, og ble med i gruppa Choice som bestod av 3 hvite jenter som sang RnB. Gruppen varte i 2 1/2 år. Men folk hadde fått øynene opp for Alecia og hun fikk tilbudet om solokontrakt. Hun tok kallenavnet P!NK, (inspirert fra karakteren Mr. Pink i filmen Reservoir Dogs).


Wide Thumb


Clearart


FanartBanner


User Comments

No comments yet..


Status
Unlocked
Last Edit by zag
29th Apr 2019

External Links