Artist Name
Oasis

(4 users)


Artist Image


Functions


Data Complete
100%

Members
4 Male

Origin
Manchester, England

Genre
Rock

Style
Britpop

Mood
Reflective

Born

1991

Active
1991 to 2009

Cutout


Current Record Label





Alternate Name
oasis

Most Loved Tracks
7 users Oasis - Wonderwall
4 users Oasis - Live Forever
4 users Oasis - Don't Look Back in Anger
4 users Oasis - Champagne Supernova
4 users Oasis - Wonderwall


Music Video Links

Acquiesce

Wonderwall

Don't Go Away

Who Feels Love?

Songbird

Stand by Me

Rock 'n' Roll Star

Don't Look Back in Anger

Let There Be Love



Artist Biography
Available in:
Oasis was een Engelse rockband uit Manchester. De groep brak in 1994 door met hun debuutalbum Definitely Maybe en bestond tot 2009.
In 1991 vormden Paul "Guigsy" McGuigan (basgitaar), Paul "Bonehead" Arthurs (gitaar), Tony McCarroll (drums) en Liam Gallagher (zang) de band The Rain. Ze begonnen op te treden in Manchester, en al snel veranderden ze de naam van hun band naar Oasis. Noel Gallagher bekeek zijn broer tijdens een optreden van Oasis, en stelde voor dat hij de gitarist en songwriter van de band zou worden. Met nummers van Noel op zak besloot de band commercieel succes na te streven.
De band begon steeds vaker op te treden, met in hun achterhoofd het vertrouwen in een platencontract. Uiteindelijk werden ze in mei 1993 in Glasgow door Alan McGee (van Creation Records) ontdekt, en sloten ze enkele dagen later hun eerste platencontract.
Hun debuutalbum Definitely Maybe, uitgebracht in augustus 1994 en ondersteund door de singles Supersonic, Shakermaker, Live Forever en Cigarettes and Alcohol werd een groot succes, met name in het Verenigd Koninkrijk. Daar schoot het album meteen naar nummer 1 op de UK Album Charts.[1] Bovendien werd het het snelst verkopende debuutalbum aller tijden in Engeland.[2]
De band genoot van hun succes in Engeland, maar besefte tegelijkertijd dat er nog niet sprake was van groot internationaal succes. Na een slecht optreden in Los Angeles verliet Noel Gallagher de band, maar werd door een vertegenwoordiger van Creation Records overgehaald weer terug te komen.[3]


Wide Thumb


Clearart


Fanart



Banner


User Comments

zag says: 9 years ago
So many hits!


Status
Unlocked
Last Edit by Mcksp
29th May 2021

Socials


Streaming


External Links