Data Complete
100%

Members
1 Male

Origin
New Jersey, USA

Genre
Rock

Style
Rock/Pop

Mood
Enlightened

Born

1949

Active
1969 to Present...

Cutout


Current Record Label
Most Loved Tracks
6 x Bruce Springsteen - Born in the U.S.A.
5 x Bruce Springsteen - Streets of Philadelphia
5 x Bruce Springsteen - Born to Run
5 x Bruce Springsteen - Dancing in the Dark
5 x Bruce Springsteen - Thunder Road


Music Video Links (YouTube)

New York City Serenade

Mansion on the Hill

All or Nothin' at All

I'm on Fire

Pay Me My Money Down

The Promised Land

Human Touch

Brilliant Disguise

Darkness on the Edge of TArtist Biography
Available in:
Bruce Springsteen (Long Branch (New Jersey), 23 september 1949) is een Amerikaanse rockzanger, gitarist en liedjesschrijver. Zijn bijnaam luidt The Boss. Douglas Frederick, Springsteens vader, was van Iers-Nederlandse en zijn moeder (Adele Ann Zerilli) van Italiaanse afkomst. Vanaf de jaren 60 speelde Springsteen in meerdere bands, waaronder The Castiles, Steel Mill en Dr. Zoom and The Sonic Boom. In 1972 werd de zanger ontdekt door John Hammond, die al eerder Bob Dylan ontdekte. Springsteen tekende in dat jaar dan ook een contract bij Hammonds werkgever Columbia Records. Zijn eerste album, Greetings From Asbury Park, NJ, verscheen in januari 1973 en was vernoemd naar de badplaats Asbury Park, waar hij in het begin van zijn carrière in kleine clubs optrad. In september 1973 verscheen zijn tweede album: The Wild, the Innocent, and the E Street Shuffle. Hoewel deze albums in eerste instantie niet aansloegen, werden ze jaren later platina.
Springsteen brak door met zijn derde album: Born to Run (augustus 1975). Inmiddels had Springsteen (in 1974) de samenstelling van zijn band, de E Street Band gewijzigd. De rangschikking werd: Clarence Clemons op saxofoon, Steve Van Zandt op gitaar, Danny Federici op orgel, Roy Bittan op piano, Garry Tallent op basgitaar en Max Weinberg op drums. In 1975 bezocht Springsteen voor het eerst Europa en gaf op 23 november ook een optreden in Amsterdam (RAI).
De critici waren lovend over Born to Run. Springsteens muziek werd vergeleken met de muziek van Jerry Lee Lewis, en zijn liedteksten met die van Bob Dylan. Springsteen werd een fenomeen. Hij werd niet alleen geliefd bij zijn publiek, maar ook bij de grote media. Zo verscheen Springsteen tegelijk op de omslag van TIME Magazine en Newsweek. Veel fans werden aangetrokken door de muziek en de optredens van Springsteen, maar werden afgeschrikt door de overvloedige media-aandacht.


Wide Thumb


Clearart


FanartBanner


User Comments

lastdance says: 7 months ago
The Bos!


Status
Unlocked
Last Edit by Ewiko
25th Jul 2022

Socials


Streaming


External Links