Artist Name
Marco Borsato
web link web link web link
heart icon off (0 users)
artist logo

Artist Image
artist thumb

Functions

transparent
Data Complete
percent bar 50%

Members
members icon 1 Male

Origin
flag Alkmaar, The Netherlands

Genre
genre icon Pop

Style
style icon Rock/Pop

Mood
---

Born

born icon 1966

Active
calendar icon 1990 to Present...

Cutout
transparent

heart icon Most Loved Tracks
5 users heart off Marco Borsato - Dromen zijn bedrog
5 users heart off Marco Borsato - Dochters
4 users heart off Marco Borsato - Dromen zijn bedrog
4 users heart off Marco Borsato - Dromen zijn bedrog
4 users heart off Marco Borsato - Dromen zijn bedrog


youtube icon Music Video Links
No Music Videos Found...



Artist Biography
Available in: gb icon flag icon
Marco Roberto Borsato (Alkmaar, 21 december 1966) is een Nederlandse zanger, acteur en coach bij The voice of Holland. Borsato zong aanvankelijk in het Italiaans, maar brak pas echt door toen hij in 1994 overschakelde naar het Nederlands.

Borsato is geboren in het Sint Elisabeth Ziekenhuis in Alkmaar als zoon van Roberto Borsato en Mary de Graaf. Het gezin verhuisde naar Italië, waar Borsato's vader Roberto een restaurant aan het Gardameer ging runnen. Zijn vader overleed in 2009. Marco heeft veel tijd in Italië doorgebracht en spreekt vloeiend Italiaans. Het gezin telt verder nog twee zonen en een dochter.

Borsato brak door als zanger nadat hij op 7 april 1990 de Soundmixshow won met zijn vertolking van het nummer At This Moment van Billy Vera. Vanaf 1990 bracht hij drie Italiaanstalige albums uit. In 1994 stapte hij over op Nederlandstalige nummers (waarvan vele vertaald zijn uit het Italiaans). Hij brak door met het nummer Dromen zijn bedrog en zou vervolgens uitgroeien tot een succesvol artiest.

Sinds 1998 vervult Borsato de rol van ambassadeur van de stichting War Child, een organisatie die zich inzet om kinderen te helpen traumatische oorlogservaringen te verwerken. In hetzelfde jaar trouwde hij met Leontine Ruiters. Samen hebben ze drie kinderen: Luca, Senna en Jada.

Het vermogen van Borsato werd in 2006 door de Quote 500 geschat op 27 miljoen euro. Hij was daarmee de rijkste zanger van Nederland.

Op 23 september 2009 ging het bedrijf waar Borsato mede-eigenaar van was, The Entertainment Group, failliet. Hierdoor verloor Borsato een groot deel van de miljoenen die hij in voorgaande jaren met zijn liveshows had verdiend. Enkele maanden later ging hij aan de slag met een nieuw eigen bedrijf genaamd Musica è Bookings BV, dat gevestigd is in Abcoude. In januari 2010 kwamen signalen naar buiten dat Borsato eind jaren 90 via een belastingconstructie een deel van zijn vermogen op de Antillen liet beheren. Borsato schikte deze zaak voor 2 miljoen euro in 2007.
wiki icon

Wide Thumb
transparent

Clearart
transparent

Fanart
transparent icon
transparent icontransparent icon

Banner
transparent icon

User Comments

transparent iconNo comments yet..


Status
unlocked icon Unlocked
Last Edit by RockMusic
11th Aug 2015

Socials
social icon transparent iconsocial icon transparent icon

Streaming
website icon unlocked icon

External Links
fanart.tv icon musicbrainz icon last.fm icon website icon unlocked iconwebsite icon unlocked iconamazon icon