Artist Name
Dire Straits
web link web link web link web link web link web link
heart icon (6 users)
artist logo

Artist Image
artist thumb

Functions

transparent
Data Complete
percent bar 100%

Members
members icon 4 Male

Origin
flag Newcastle, England, UK

Genre
genre icon Rock

Style
style icon Rock/Pop

Mood
mood icon Good Natured

Born

born icon 1977

Active
calendar icon 1977 to dead icon 1995

Cutout
artist cutout

Current Record Label

artist logo


heart icon Most Loved Tracks
7 users heart off Dire Straits - Money for Nothing
6 users heart off Dire Straits - Walk of Life
5 users heart off Dire Straits - Romeo and Juliet
5 users heart off Dire Straits - Sultans of Swing
4 users heart off Dire Straits - Brothers in Arms


youtube icon Music Video Links
youtube thumb
Sultans of Swing
youtube thumb
Sultans of Swing
youtube thumb
Expresso Love
youtube thumb
Walk of Life
youtube thumb
Where Do You Think You...
youtube thumb
Love Over Gold
youtube thumb
Telegraph Road
youtube thumb
Private Investigations
youtube thumb
You and Your FriendArtist Biography
Available in: gb icon flag icon flag icon flag icon flag icon flag icon flag icon flag icon flag icon flag icon flag icon flag icon flag icon flag icon
Dire Straits var et britisk rockeband dannet i 1977 av brødrene Mark og David Knopfler, John Illsley og Pick Withers. Til tross for at gruppen ble dannet i en periode hvor punkrocken regjerte, arbeidet de innen konvensjonen av klassisk rock, dog med et nedtonet lydbilde som appellerte til det moderne publikumet fordi de var lei overprodusert stadionrock fra 1970-tallet. I bandets tidlige dager spurte Mark Knopfler pubinnehavere om de kunne senke volumet til forsterkerne slik at gjestene kunne konversere mens bandet spilte. Til tross for denne noe merkelige og ydmyke innfallsvinkelen til rock and roll, kom Dire Straits til å bli en veldig suksessfull gruppe.

Dire Straits spilte inn og ga ut sitt første album med samme navn i 1978, uten nevneverdig suksess. Fem måneder senere ga de ut en singel med låten «Sultans of Swing», som ble en populær listeklatrer og dermed gjorde at salget av albumet tok av. Deres andre album Communiqué (1979) fulgte etter, og begge albumene har det karakteristiske rolige lydbildet. Det tredje albumet Making Movies (1980) hadde med keyboardspilleren Roy Bittan, kjent fra Bruce Springsteens band, og markerte en forflytning mot komplekse arrangementer og produksjoner, musikalske kjennemerker som skulle fortsette gjennom gruppens karriere.

Bandets utgivelse av Brothers in Arms (1985) ble en internasjonal suksess og fikk flere hitsingler, inkludert «Money for Nothing», som ble deres første musikkvideo som ble spilt på MTV i Storbritannia. Låten var forøvrig skrevet av Knopfler/Sting og sistnevnte synger de høye partiene gjennom hele sangen.

Den kommersielle suksessen av Brothers in Arms ble godt hjulpet av å være en av de første digitale innspillingene og for å være produsert for det da nye formatet CD, noe som gjorde albumet til et ikon blant den nye teknologien i det begrensede landskapet som formatet utgjorde. Videre bidro det nye formatet til at Knopflers nøyaktige produksjonsverdier på tidligere album, fikk fansen til å kjøpe hele katalogen. Delvis som et resultat av dette, og en suksessfull opptreden på Live Aid, ble Dire Straits en av verdens største salgsuksesser i midten av 1980-årene. Populariteten til bandet strekker seg lenger enn Storbritannia og USA — i mange andre deler av verden som inkluderer India, sørøst-Asia og Afrika, er Dire Straits et av de mest kjente av de vestlige gruppene.

En lang periode med inaktivitet fulgte etter suksessperioden og i løpet av de neste seks årene var de eneste utgivelsene noen samlealbum og livealbum. Gruppens siste studioalbum, On Every Street (1991), ble utgitt til blandet mottagelse og moderat salgssuksess. I ettertid avslo countrymusikeren og sangeren Vince Gill, (som sang bakgrunnsvokal på albumet), tilbudet om å bli fullt medlem av gruppen. Mark Knopfler ville senere konsentrere seg om soloprosjekter og filmmusikk.

Dire Straits valgte å oppløse seg i 1995 etter utgivelsen av albumet Live at the BBC, siden alle de ni medlemmene holdt på med separate prosjekter. Bandets medlemsrekke har forandret seg siden oppstarten, med bare Mark Knopfler og John Illsley som faste medlemmer. Knopfler forble den primære kraften bak bandet og skrev mesteparten av sangene.
wiki icon

Wide Thumb
wide thumb


Clearart
artist clearart


Fanart

fanart thumb

Banner
artist banner


User Comments
seperator line

transparent iconcomment icon docwra says: 11 years ago
Too young to have enjoyed them but I remember my Dad listening to them during the 80s at full volume


Status
unlocked icon Unlocked
Last Edit by Axel1105
27th Jun 2022

Socials
social icon transparent iconsocial icon transparent icon

Streaming
website icon unlocked iconwebsite icon unlocked iconwebsite icon unlocked iconwebsite icon unlocked iconwebsite icon unlocked icon

External Links
fanart.tv icon musicbrainz icon last.fm icon website icon unlocked iconwebsite icon unlocked iconwebsite icon unlocked iconamazon icon