Artist Name
The Old Firm
web link
heart icon off (0 users)
Logo
transparent

Artist Image
artist thumb

Functions

transparent
Data Complete
percent bar 30%

Album Releases refreshview
album thumb
Celtic Cowboys (2000)


Members
members icon 3 Male

Origin
flag ---

Genre
genre icon Folk

Style
---

Mood
---

Active
calendar icon 0 to Present...

Cutout
transparent
heart icon Most Loved Tracks
4 users heart off The Old Firm - Fiesta
4 users heart off The Old Firm - Barrel Of A Gun
4 users heart off The Old Firm - Raggle Taggle Gypsy


youtube icon Music Video Links
No Music Videos Found...



Artist Biography
Available in: gb icon flag icon
The Old Firm bestaat uit 3 gedreven muzikanten.

Hans- accordeon,zang,gitaar
Peter- drums,klompen, kistje&zang
Maarten- viool,zang,gitaar


De muziek die deze band maakt wordt wel beschreven als Schots/Ierse folkrock, maar ze hebben inmiddels zoveel eigen werk die qua stijl nogal uiteenloopt, dat het moeilijk is deze band in een bepaald hokje te plaatsen. Wat wel vast staat is dat deze band altijd speelt met een enorme drive, een bonk energie en enorm veel passie, wat als een vonk overslaat op het publiek. Een avond 'Old Firm' is een avond om nooit te vergeten!!

Al ruim twaalf jaar is deze band in zowel Nederland als omliggende landen (België, Portugal, Zwitserland, Ierland, Denemarken, Zweden, Finland en Duitsland) aan het spelen en overal wordt vol enthousiasme gereageerd op deze muzikanten.
De band heeft in al die jaren al in verschillende formaties gespeeld maar ondanks deze wisselingen is de energie en unieke sound altijd behouden gebleven.

De band heeft alweer z’n vijfde cd uitgebracht. De laatste, met de titel “Travelling Band” telt veertien eigen nummers. De cd wordt gekenmerkt door de verschillende stijlen, zonder dat deze de ‘Old Firm sound’ verliest. De horizon wordt duidelijk verbreed wat het voor de luisteraar beiden verassend als boeiend houd. De jongens hebben hoorbaar veel tijd en energie in dit album gestoken wat zich heeft uitbetaald in een dijk van een plaat die, als je van The Old Firm houdt, niet in je cd rek mag ontbreken!

Eigenlijk is de band het bekendst om zijn live optredens en moet u met eigen ogen zien wat deze muzikanten laten horen maar toch een korte beschrijving.

Hans, Op zijn accordeon die hij op onnavolgbare manier weet te bespelen zet Hans de sound neer die zo kenmerkend is voor deze band. Hij geeft zich altijd voor de volle 200% en dat is te horen en te zien! Verder speelt Hans gitaar en zingt hij, zowel lead als backing.

Peter, Drummen is voor Peter al jaren en jaren geen passie of hobby meer maar een heuse levenswijze! Hij weet werkelijk uit alles ritme te krijgen.Dit weten fans maar al te goed want de drumsolo is tijdens ieder optreden weer een heus hoogtepunt. Kroegen weten dat geen dienblad, schaaltje of pan veilig is als Peter zijn altijd weer originele drumsolo inzet. Hij heeft geen standaard drumstel maar een unieke set waaronder een eigen gemaakte bas-kist die op oer-Hollandse klompen wordt bespeeld. Dit moet je echt zien!!

Maarten, Speelt gitaar en viool en zingt net als Hans zowel lead als backing. Maarten zijn verleden als singer-song writer komt goed van pas. Waar hij toen veel Nederlandstalige nummers schreef, schrijft hij nu de meeste teksten voor the old firm weliswaar in het Engels.

De chemie tussen deze drie ras muziekanten is wat deze band zo bijzonder maakt.  
Al met al, dit is een band die je gezien moet hebben!! Pak een stevige pint trek je dansschoenen aan en ga helemaal los met The Old Firm.



wiki icon

Wide Thumb
transparent

Clearart
transparent

Fanart
transparent icon
transparent icontransparent icon

Banner
transparent icon

User Comments

transparent iconNo comments yet..


Status
unlocked icon Unlocked
Last Edit by binbakker
26th Oct 2016

Socials
social icon transparent icon

Streaming


External Links
fanart.tv icon musicbrainz icon last.fm icon website icon unlocked iconamazon icon