Artist Name
Scotts
web link web link web link web link
heart icon off (0 users)
Logo
transparent

Artist Image
Transparent Block

Functions

transparent
Data Complete
percent bar 20%

Album Releases refreshview
album thumb
Vi gör det igen (2010)
album thumb
Längtan (2009)
album thumb
På vårt sätt (2008)


Members
1

Origin
---

Genre
---

Style
---

Mood
---

Active
calendar icon 0 to Present...

Cutout
transparent
heart icon Most Loved Tracks
4 users heart off Scotts - Fröken Fräken
4 users heart off Scotts - Hallå du gamle indian


youtube icon Music Video Links
No Music Videos Found...



Artist Biography
Available in: gb icon flag icon
Scotts bildades 1992 och deltog i Dansbandskampen 2008, där man slutade på andra plats bakom Larz-Kristerz, och uttalat sitt satsande på att bli ett heltidsdansband. Bandet är idag ett av landets mest turnerande dansband och genomförde drygt 150 spelningar under 2013. Scotts blev även utvalda till arrangörernas favorit under 2012 och 2013.[1]

Den 22 november 2008 meddelade Christer Björkman, mitt under omröstningen i Dansbandskampen, att bandet erbjudits att få delta i den svenska Melodifestivalen 2009 med melodin Jag tror på oss, skriven av Lars "Dille" Diedricson och Ingela "Pling "Forsman [2].

Den 19 december 2008 släppte bandet albumet På vårt sätt, som sålts i ca: 100 000 exemplar och i januari 2009 toppade den svenska albumlistan.

I Melodifestivalen 2009 gick melodin Jag tror på oss vidare från deltävling ett inför 10 000 åskådare i Scandinavium i Göteborg till andra chansen, där den slogs ut.

Den 21 april 2010 släppte Scotts albumet Vi gör det igen med låtar skrivna av bland annat Martin "E-Type" Eriksson och Henrik Sethsson. På albumet finns även en tolkning av Kristina från Vilhelmina, samt en duett med Drifters i en cover på det danska Eurovision-bidraget In a Moment Like This, som slutade 4:a i den europeiska finalen 2010.

Bandet har även tillsammans med andra kända dansband gett ut flertalet samlingsskivor i samarbete med kvällstidningen Expressen. Scotts samlingsskivor har sålts i sammanlagt ca: 150 000 exemplar.

Den 11 oktober 2013 släppte Scotts singeln Hurt, skriven av Måns Zelmerlöw, Linda Sundblad och Dimitri Stassos. Bandet är även aktuellt med sommarsingeln Juni, juli, augusti samt ett nytt album under hösten 2014. Det senaste albumet, med titeln "Tre år senare", utkom den 12 november 2014. Albumet är egenproducerat och innehåller enbart nyskrivet material på svenska och engelska, signerat kända låtskrivare som Jascha Richter (Michael Learns to Rock), Billy Bremner, Tim Larsson och Henrik Sethsson m.fl. Den 20 oktober 2014 hade albumets andra singel "Novemberregn" premiär i Sveriges Radio
wiki icon

Wide Thumb
transparent

Clearart
transparent

Fanart
transparent icon
transparent icontransparent icon

Banner
transparent icon

User Comments

transparent iconNo comments yet..


Status
unlocked icon Unlocked
Last Edit by Busher
27th Jul 2015

Socials
social icon transparent iconsocial icon transparent icon

Streaming
website icon unlocked iconwebsite icon unlocked icon

External Links
fanart.tv icon musicbrainz icon last.fm icon website icon unlocked iconwebsite icon unlocked iconamazon icon