Artist Name
Whistler Courbois Whistler

heart icon off (0 users)
Logo
transparent

Artist Image
Transparent Block

Functions

transparent
Data Complete
percent bar 20%

Album Releases refreshview
album thumb
Whistler Courbois Whistle (1992)


Members
members icon 3 Male

Origin
flag Arnhem, NL

Genre
genre icon Rock

Style
style icon Rock/Pop

Mood
---

Born

born icon 1992

Active
calendar icon 1992 to dead icon 1993

Cutout
transparent

heart icon Most Loved Tracks
4 users heart off Whistler Courbois Whistler - Hurry for the Curry
4 users heart off Whistler Courbois Whistler - Fata Morgana
4 users heart off Whistler Courbois Whistler - Vilambit Gat


youtube icon Music Video Links
No Music Videos Found...



Artist Biography
Available in: gb icon flag icon
Instrumentale hardrockband uit Arnhem, die korte tijd in het middelpunt van de belangstelling staat.

Barend Courbois (zoon van jazzmuzikant Pierre Courbois, o.a. ex-Monroe) en de broers Whistler kennen elkaar al uit het Nederlandse cover- en sessiecircuit en hebben al eerder met elkaar op het podium gestaan (in 1979), wanneer ze in 1991 besluiten de handen ineen te slaan. Cyril deed ervaring op met Bert Heerink en Dick Kemper in de Undercoverband, Jusso musiceerde met Leen Barbier (Turbo, No Exqze). Medio 1991 komt een titelloos debuut uit, aanvankelijk in eigen beheer. Het is een heel muzikaal werkstuk, waarin een weelderige techniek geëtaleerd wordt. Amerikaanse (instrumentale) hardrock wordt gekoppeld aan mysterieuze Oosterse melodielijnen.

Whistler Courbois Whistler Het gaat snel met de band. RCA/BMG is onder de indruk van de cd en bengt het album opnieuw uit. De band doet mee aan de Grote Prijs van Nederland en reikt tot de derde plaats. Men treedt regelmatig op en is ook enkele malen op tv te bewonderen. De toekomst voor het instrumentale trio lijkt goudomrand, maar het valt tegen. De verkoop van de door RCA/BMG uitgebrachte cd stelt teleur. Bovendien krijgt de band problemen met het management. Een en ander leidt tot een breuk met RCA/BMG. Courbois speelt mee tijdens de Europese tournee van Pili Pili, de band van Jasper van 't Hof.

In het voorjaar van 1993 is Whistler Courbois Whistler weer helemaal terug bij af: de tweede cd Privilege komt in eigen beheer uit. Op de stijl die de band op zijn debuut introduceerde wordt op de opvolger voortgeborduurd. Met weinig promotie en een slechte distributie lijkt het product eigenlijk al bij voorbaat gedoemd te mislukken. De band gaat nog enige tijd door, maar wordt later - inmiddels in alle stilte - opgeheven. De drie muzikanten duiken daarna weer op in allerlei bands en bij diverse sessieklussen. Courbois speelt in o.a. Action In DC, Maxima en Biss en maakt met zijn eigen band in eigen beheer de cd Tunes For A Friend (1996). Drummer Jusso Whistler maakt vanaf 1999 deel uit van End Of April.

In de zomer starten de gebroeders Whistler het muziekproductiebedrijf WhistlerDynamics en de elektronische powerpopgroep Transworld, geïnspireerd door Depeche Mode, Nine Inch Nails en Kiss. Cyril Whistler werkt daarnaast aan het ontwerp van zijn Violtar, een kruising tussen een viool en een gitaar.
wiki icon

Wide Thumb
transparent

Clearart
transparent

Fanart
transparent icontransparent icon
transparent icontransparent icon

Banner
transparent icon

User Comments

transparent iconNo comments yet..


Status
unlocked icon Unlocked
Last Edit by zag
08th Dec 2014

Socials


Streaming


External Links
fanart.tv icon musicbrainz icon last.fm icon amazon icon