Artist Name
Ladies of Soul
web link web link
heart icon (1 users)
Logo
transparent

Artist Image
artist thumb

Functions

transparent
Data Complete
percent bar 40%

Album Releases refreshview


Members
members icon 5 Female

Origin
flag Amsterdam, NL

Genre
genre icon Soul

Style
style icon Urban/R&B

Mood
---

Born

born icon 2013

Active
calendar icon 2013 to Present...

Cutout
transparent

heart icon Most Loved Tracks
No loved tracks found...

youtube icon Music Video Links
No Music Videos Found...



Artist Biography
Available in: gb icon flag icon


Trijntje, Edsilia, Berget, Glennis en Candy zijn met recht 'Ladies of Soul' te noemen. Deze gerenommeerde zangeressen behoren ieder tot de top van hun vakgebied.

Met 'Soul' wordt niet alleen verwezen naar de voorliefde van de dames voor soul muziek, maar ook hoe zij met hart en ziel, als soulmates & powerladies, op de bühne staan. Dat zij hun krachten nu bundelen voor 'Ladies of Soul' zorgt voor een chemie die de zangkwaliteiten en muzikaliteit van elke Lady in optima forma naar boven brengt. Dit resulteert in een unieke, spectaculaire, feestelijke avond die bruist, verrast en ontroerd.

Maak kennis met Trijntje, Berget, Edsilia, Glennis en Candy.


Trijntje is al jarenlang een van de topvocalisten van Nederland. Trijntje's muzikale carrière begint in de jaren 80 waarin ze met haar broer Tjeerd Oosterhuis doorbrak met popgroep Total Touch. Naast vele awards en onderscheidingen heeft ze een indrukwekkende lijst aan projecten waarin ze heeft samengewerkt met grootheden zoals Al Jarreau, Queen, Andrea Bocelli, Burt Bacharach, Marco Borsato, Herbie Hancock, Lionel Richie, Coolio, Ivan Lins, Herman Brood, Incognito, Khaled, Salomon Burke, Candy Dulfer, Jean 'Toots' Thielemans, Bobby McFerrin, Ronan Keating. Momenteel is ze al ruime tijd een succesvolle solozangeres en voor het derde seizoen te zien als coach bij The Voice of Holland. Kortom, een zeer ervaren, gerespecteerde en briljante zangeres en daarom natuurlijk een ware Lady of Soul!

Berget laat met haar krachtige stem en hartverwarmende performance altijd en overal een onvergetelijke indruk achter. Na jaren van muzikale en persoonlijke ontwikkeling, van werken met inspirerende muzikanten en van genieten van almaar toenemend succes, is Berget nu waar ze altijd al heeft willen zijn. Ze schrijft, componeert en zingt de muziek die ze wil zingen, muziek die rechtstreeks uit haar hart komt, muziek die laat horen waar zangeres, performer en songschrijver Berget Lewis voor staat. Ook deze Lady of Soul is een waar vocaal fenomeen die met haar power en emoties een ieder zal laten swingen!

Edsilia startte haar veelzijdige en succesvolle carrière in 1996 met het winnen van zowel de Nederlandse als de Europese Soundmixshow. Edsilia voelt zich net zo thuis in Nederlandstalig als Engelstalig werk, staat net zo makkelijk in de Nederlandse theaters als op pop- en jazzpodia en heeft opgetreden van North Sea Jazz tot in het voorprogramma van Lionel Richie. Inmiddels heeft Edsilia in haar vijftienjarige carrière als solozangeres al twee Engelstalige en twee Nederlandstalige albums op zak. Met haar betoverende stem en warme lach is ze met recht een Lady of Soul!

Glennis staat sinds haar zesde op het podium, zong op haar elfde al een duet met Julio Iglesias, won op 16-jarige leeftijd de Soundmixshow en heeft Nederland vertegenwoordigd tijdens het Eurovisie Songfestival. Glennis is reeds meerdere keren bekroond met de titel 'Beste Zangeres', 'Beste Zangstem' en 'Beste Zangtechniek'. Vorig jaar heeft Glennis een nieuw studioalbum uitgebracht en heeft ze twee soloconcerten gegeven in de HMH. Naast eigen werk heeft ze ook een aantal prijzenwinnende co-producties en covers op haar naam staan met en van o.a. Volumia! en Edwin Evers. Daarom mag ook Glennis, als topzangeres van hoge klasse, natuurlijk niet ontbreken bij de Ladies of Soul.

Candy is de vijfde, maar zeker niet de minste Lady of Soul. Een saxofoniste van wereldformaat die in het voorprogramma van Madonna stond, samen heeft gewerkt met wereldartiesten zoals Prince en Van Morrison. Candy heeft talloze prijzen gewonnen en onderscheidingen gekregen voor haar muzikale kwaliteiten. Naast maar liefst 13 albums was Candy dit jaar ook te zien als jury van X-Factor. Deze Lady of Soul zal met haar energieke en krachtige saxofoonklanken de muren van de Ziggo Dome doen laten trillen. En wie weet...laat Candy haar vocale kunsten ook ten gehore brengen!



wiki icon

Wide Thumb
transparent

Clearart
transparent

Fanart
transparent icon
transparent icontransparent icon

Banner
transparent icon

User Comments

transparent iconNo comments yet..


Status
unlocked icon Unlocked
Last Edit by ollefat
10th Jul 2020

Socials
social icon transparent iconsocial icon transparent icon

Streaming


External Links
fanart.tv icon musicbrainz icon last.fm icon website icon unlocked iconamazon icon