Artist Name
Kispál és a Borz
web link
heart icon (1 users)
artist logo

Members
members icon 4 Male

Origin
flag Pécs

Genre
genre icon Alternative Rock

Style
style icon Rock/Pop

Mood
---

Born

born icon 1987

Active
calendar icon 1987 to Present...

Cutout
transparent

heart icon Most Loved Tracks
4 users heart off Kispál és a Borz - Csillag vagy fecske
4 users heart off Kispál és a Borz - Emese
4 users heart off Kispál és a Borz - Emese
4 users heart off Kispál és a Borz - Emese
4 users heart off Kispál és a Borz - Ha az életben


youtube icon Music Video Links
No Music Videos Found...



Artist Biography
Available in: gb icon flag icon
A Kispál és a Borz egy magyar alternatív rockegyüttes. 1987-ben alakult Pécsett. 2010-ig működött, az utolsó felállás tagjai Dióssy D. Ákos, Kispál András, Lovasi András és a zenekarral egyidős Mihalik Ábel voltak.
A Kispál és a Borzot 1987-ben Bräutigam Gábor, Ózdi Rezső, Kispál András és Lovasi András alapította. Első fellépésük a Szenes klubban volt 1987. december 10-én. 1989-ben kiadták első demójukat Tökéletes helyettes címmel, majd megjelentették első albumukat is Naphoz Holddal néven. Az együttes tagjai az évek alatt sokat cserélődtek. Többször volt doboscsere: Bräutigam Gábort Tóth (Csülök) Zoltán váltotta, őt pedig 2002 nyarán Michael Zwecker. 1996-ig trióként játszott, ekkor csatlakozott hozzájuk Dióssy Ákos. 2006 nyarán Michael Zwecker elhagyta az együttest, helyére Bóra Áron került, de mintegy egyévnyi játék után ő is elhagyta a zenekart. Legújabb dobosuk a 2007 telén "beavatott" Mihalik Ábel. Gyakran vendégművészekkel léptek fel, például a Pál Utcai Fiúk énekesével, Leskovics Gáborral. 2006 szeptemberében a Sláger rádió és az[origo] által indított Álomsláger című szavazáson, melynek célja „minden idők kedvenc magyar slágerének” a kiválasztása volt, az együttes dala, a Ha az életben a 3. helyezett lett.
2009 szeptemberében megjelent a zenekar első DVD-je. A szimplán csak „Koncert” névre keresztelt kiadványon a 2007-es pécsi 20 éves jubileumi koncertjük anyaga látható. Érdekessége, hogy a DVD-hez jár egy kód is, amivel a zenekar weboldaláról egy eddig kiadatlan, négy számot tartalmazó Kispál és a Borz EP-t lehet letölteni. A zenekar egy szórakoztató videoklipet is forgatott a „Többiektől” című dalra, melyet Merényi Dávid és Nagy Gergő (nagymerénylet produkció) rendezett.[3]
2010-ben bejelentették, hogy huszonhárom év aktív zenélés és tizenegy stúdióalbum után az együttes befejezi pályafutását.[1] Búcsúkoncertjüket 2010. augusztus 9-én, a Sziget Fesztivál „mínusz egyedik” napján tartották. Az együttes búcsúelőadására 45 000 néző volt kíváncsi. A koncertről készült mozifilmet 2010. november 24-én vetítették a mozikban, 21 helyszínen egyszerre.

wiki icon

Wide Thumb
transparent

Clearart
transparent

Fanart
transparent icon
transparent icontransparent icon

Banner
transparent icon

User Comments

transparent iconNo comments yet..


Status
unlocked icon Unlocked
Last Edit by zag
19th Jan 2022

Socials
social icon transparent icon

Streaming


External Links
fanart.tv icon musicbrainz icon last.fm icon website icon unlocked iconwebsite icon unlocked iconwebsite icon unlocked iconamazon icon