Artist Name
Henning Kvitnes

heart icon off (0 users)
Logo
transparent

Members
members icon 1 Male

Origin
flag Halden, Norway

Genre
genre icon Folk

Style
style icon Rock/Pop

Mood
---

Born

born icon 1958

Active
calendar icon 1958 to Present...

Cutout
transparent

heart icon Most Loved Tracks
4 users heart off Henning Kvitnes - Guttær


youtube icon Music Video Links
No Music Videos Found...



Artist Biography
Available in: gb icon flag icon
nning Kvitnes (født 13. mai 1958) er en musiker og låtskriver fra Tistedal i Halden kommune. Han debuterte med The Ice Cream Band.

I juli 1978 var Kvitnes frontfigur i The Ice Cream Band, som da var oppvarmingsband for Elvis Costello på Chateau Neuf i Oslo. Bandet byttet kort tid etter navn til The Young Lords. Han platedebuterte i 1980 på engelsk med «Same Shit – New Wrapping» med nettopp The Young Lords og i 1991 på norsk med «Veien hjem». Kvitnes ga i 2004 ut sitt 18. album, «Bare vente litt på sjelen» med Norsktopp-vinneren «Na,na,na... i himmelen inn».

Henning Kvitnes har medvirket på en rekke andre plater – med Åge Aleksandersen, Forente Artister, Falne Engler, med flere. Fordi Kvitnes regnes som en dyktig live-vokalist, har han også gjestet TV-program som «Beat for beat» og NRKs Momarkenshow flere ganger.

I rockebyen Halden har Henning Kvitnes flere ganger vært arrangør av «Sanger på grensen». Henning har herunder vært med på å utvikle et nettverk for dyktige singersongwriters som Steinar Albrigtsen, Louise Hoffsten, Poul Krebs, Marie Bergmann, Lasse Englund, Kevin Welch og Claudia Scott.
Henning Kvitnes trekker oftest fullt hus til sine konserter i Fredrikshalds teater.

Kvitnes ble tildelt Gammleng-prisen i 2007 i klassen pop, fikk Spellemannprisen 2007 i klassen viser for albumet Stemmer i gresset og Norsk Artistforbunds Ærespris i 2008, og Østfoldprisen til Østfold fylkeskommune i 2012.

I 2008 ble Kvitnes bandmedlem i det nystartede bandet Song Island Revue sammen med blant andre Claudia Scott, danske Poul Krebs samt amerikanske Kevin Welch. Kvitnes ga i mai 2009 ut plata Tid for latskap, plata nådde 2. plass på VG lista og inneholder blant annet radiohiten «Ut å vekke sola» hvor han synger med Jonas Fjeld, Aslag Haugen og Hilde Heltberg.I oktober ga Kvitnes og Fjeld ut en plate sammen med tittelen Den gamle veien, den fikk blant annet terningkast 5 av VG`s anmelder. Henning har sagt i intervjuer og man kan også høre det gjennom hans musikk at han er inspirert av musikere som Bob Dylan, Neil Young, Bruce Springsteen og Ulf Lundell. I 2012 ga han ut albumet Ingen tid å miste og ble nominert til Spellemannprisen 2012 i klassen vise.
wiki icon

Wide Thumb
transparent

Clearart
transparent

Fanart
transparent icontransparent icon
transparent icontransparent icon

Banner
transparent icon

User Comments

transparent iconNo comments yet..


Status
unlocked icon Unlocked
Last Edit by LastDance
21st Oct 2013

Socials


Streaming


External Links
fanart.tv icon musicbrainz icon last.fm icon website icon unlocked iconamazon icon