Artist Name
Di derre

heart icon off (0 users)
Logo
transparent

Artist Image
artist thumb

Functions

transparent
Data Complete
percent bar 50%

Album Releases refreshview
album thumb
Slå meg på! Popmusikk! (1998)
album thumb
Gym (1996)
album thumb
Jenter & sånn (1994)
album thumb
Den derre (1993)


Members
members icon 4 Male

Origin
flag Oslo, Norway

Genre
genre icon Rock

Style
style icon Rock/Pop

Mood
---

Born

born icon 1992

Active
calendar icon 0 to Present...

Cutout
transparent

heart icon Most Loved Tracks
4 users heart off Di derre - Jenter
4 users heart off Di derre - Rumba med Gunn (1-2-3)
4 users heart off Di derre - Faren til Ivar
4 users heart off Di derre - Børs Cafe
3 users heart off Di derre - 14 kvinner


youtube icon Music Video Links
No Music Videos Found...



Artist Biography
Available in: gb icon flag icon
Di Derre er et norsk popband bestående av brødrene Jo (vokal, gitar) og Knut Nesbø (gitar) samt Magnus Larsen Jr. (bass) og Espen Stenhammer (trommer). Espen Stenhammer overtok som trommeslager etter Sverre Beyer (1958–2002), som døde av kreft.

Gruppen ble dannet i 1992. Opprinnelsen til navnet er kort og godt at bandet ikke hadde noe navn, slik at følgende ordveksling ofte fant sted når de skulle spille: –Hvem spiller i kveld? –Jo, det er nå de derre … (Her har e'en i De blitt gjort om til -i for å gjøre det mer på dialekten. Men e'en i Derre er der fremdeles i stedet for en -æ, i tilfelle bandet skulle havne på hitlistene i USA). Mange av tekstene omhandler steder, personer og hendelser knyttet til Molde.

Bandet slo gjennom med sitt andre album Kvinner & klær (senere omdøpt til Jenter & sånn etter krav fra ukebladet KK) i 1994. Albumet er bandets mestselgende med over 190 000 solgte eksemplarer.

I 1996 kom albumet Gym som også ble godt mottatt av publikum. Med sanger som «Vårt korps» og «Faren til Ivar» befestet de inntrykket av å være en popgruppe som lot oppvekst, pubertet og nostalgi prege sangene deres. Den siste plata, Slå meg på! (Popmusikk), ble gitt ut i 1998 og fikk også en rekke gode anmeldelser, blant annet i Dagbladet, som lot den stå til 5 på terningen. Fengende poplåter som «14 kvinner» og tittellåta «Slå meg på» sikret at også denne plata solgte bra.

Siden 1998 har bandet holdt en lav profil med noen få, utvalgte konserter her og der. De holder imidlertid én fast konsert i året – i hjembyen Molde under Moldejazzen. De spiller så å si alltid for fulle hus på hjemmebane. Jo Nesbø er fortsatt en aktiv musiker som turnerer landet rundt med en kassegitar rundt halsen og en bassist ved sin side. Han har gitt ut ett solo-album som ga oss radiohiten «Håp». Han har også gitt ut flere prisbelønnede krimromaner.

Sommeren og høsten 2006 reiste Di Derre på en omfattende avslutningsturné over store deler av landet. I juni 2006 kom de med samleskiva Di beste med Di Derre, som inkluderte et par nye låter. Responsen har vært "overveldende", ifølge bandet selv, og de har spilt for fulle hus blant annet i Bergen og Kristiansund. I forbindelse med Moldejazz skulle bandet avholdt to konserter, som for øvrig ble svært raskt utsolgt. Dagen før første konsert måtte de imidlertid avlyse, da vokalist Jo Nesbø hadde fått halsbetennelse og mistet stemmen.

27. juni 2009 opptrådte bandet på Rogafest på Vaulen, Stavanger.

Bandet fikk Gammleng-prisen i klassen pop i 1996.

Di Derre pleier å holde konsert hver sommer under "to tårn" på øya Jomfruland som ligger utenfor Kragerø.

Jo Nesbø – vokalist gitar låtskriver
Magnus Larsen Jr. – bass kor
Espen Stenhammer – trommeslager
Halvor Holter - keyboard

wiki icon

Wide Thumb
transparent

Clearart
transparent

Fanart

transparent icontransparent icon

Banner
transparent icon

User Comments

transparent iconNo comments yet..


Status
unlocked icon Unlocked
Last Edit by LastDance
15th Oct 2013

Socials


Streaming


External Links
fanart.tv icon musicbrainz icon last.fm icon website icon unlocked iconamazon icon