Artist Name
Dr. Alban
web link web link web link web link web link
heart icon (1 users)
artist logo

Artist Image
artist thumb

Functions

transparent
Data Complete
percent bar 90%

Members
members icon 1 Male

Origin
flag Enugu, Nigeria

Genre
genre icon Euro Dance

Style
style icon Rock/Pop

Mood
mood icon Good Natured

Born

born icon 1957

Active
calendar icon ---Present...

Cutout
artist cutout

Current Record Label

artist logo



Alternate Name
Alban Nwapa

heart icon Most Loved Tracks
3 users heart off Dr. Alban - It's My Life
3 users heart off Dr. Alban - Sing Hallelujah!
3 users heart off Dr. Alban - No Coke
3 users heart off Dr. Alban - One Love


youtube icon Music Video Links
youtube thumb
Feel the Rhythm
youtube thumb
Guess Who's Coming to ...
youtube thumb
It's My Life
youtube thumb
Look Who's Talking
youtube thumb
Sing Hallelujah!
youtube thumb
It's My Life
youtube thumb
No Coke
youtube thumb
Let the Beat Go On
youtube thumb
Hello Afrika



Artist Biography
Available in: gb icon flag icon flag icon flag icon
Alban Nwapa (født 25. august 1957 i Enugu i Nigeria), best kjent som Dr. Alban, er en nigeriansk-svensk musikkartist og -produsent.

Dr. Alban vokste opp med musikken til Feli Kuti og James Brown. I en alder av 23 dro han til Sverige for å studere odontologi. For å finansiere studiene, begynte den musikkelskende tannlegestudenten å lage sin egen musikk. Han jobbet på denne tiden som DJ i Stockholms kjente klubb Alphabeth Street. Dr. Alban fullførte studiene, og åpnet sin egen tannlegepraksis, men drev den lukrative DJ-virksomheten ved siden av.

I 1990 møtte han Denniz PoP fra SweMix-merket. Dr. Alban la til side borret og tannlegeutstyret, for å realisere sin store drøm. Sammen med Denniz PoP og rappdronningen Leila K (som også har afrikansk opphav), gav de ut «Hello Africa» som ble en hit. Hans kjærlighetserklæring til sin afrikanske opprinnelse toppet alle listene. Alban Nwapa ble kjent som Dr. Alban – en superstjerne. «Hello Africa» solgte mer enn én million eksemplarer på verdensbasis.

Ett år senere ble denne suksessen overgått av hans andre album, One Love. 1,6 millioner singler av sangen «It's My Life» ble solgt, og sangen er brukt i en tampongreklame. Den nådde førsteplassen på listene i Tyskland, England, Israel og hele Europa. Albumet One Love solgte over 1,7 millioner eksemplarer, og de solgte som varmt hvetebrød, etterfulgt av albumene Look Who’s Talking og Born in Africa.

Alt i alt kan Dr. Alban se tilbake på og være fornøyd med å ha solgt over 5 millioner album og 6 millioner singler, noe som resulterer i 7 ganger sølv, 30 ganger gull, og 30 ganger platina. Hitten «No Coke» ble brukt i en anti-stoffkampanje i Sverige.

Senere startet han sitt eget plateselskap, Dr. Records, der han spilte inn nye sanger og produserte for flere kjente artister. I 2003 slapp Dr. Alban ett nytt album, Work, Work.

I dag er han visedirektør for klubben Stacy. Dr. Alban er også en god venn av Nelson Mandela og er en av Sveriges og Nigerias mest vellykkede artister noensinne. I et intervju med svensk radio sa han at han vil gå like langt som Mandela gjorde når det gjelder menneskerettigheter.

Tekstene hans kan ha tema som stoffmisbruk, menneskerettigheter, nedhugging av regnskogen i Afrika og trafikksikkerhet. Flere av sangene, som «Tio små moppepojkar» og «No Coke» er rettet mot de yngre, for at de skal tenke på hvilken skade de kan ta av å utsette seg for fare.

Dr. Alban gir stadig ut musikk og det siste han har utgitt er singelen «Freedom», som kom 22. februar 2012. Han har også gitt Nana Hedin støtte til kampen mot tungekreft etter at hun fikk diagnosen i 2009. Hedin er en av flere sangerinner som har vært med på Dr. Albans musikk.
wiki icon

Wide Thumb
wide thumb


Clearart
artist clearart


Fanart

fanart thumb

Banner
artist banner


User Comments

transparent iconNo comments yet..


Status
unlocked icon Unlocked
Last Edit by lastdance
22nd Jan 2022

Socials
social icon transparent iconsocial icon transparent icon

Streaming
website icon unlocked iconwebsite icon unlocked iconwebsite icon unlocked icon

External Links
fanart.tv icon musicbrainz icon last.fm icon website icon unlocked iconwebsite icon unlocked iconamazon icon