Artist Name
KISS
web link web link web link web link web link web link web link
heart icon (2 users)
artist logo

Artist Image
artist thumb

Functions

transparent
Data Complete
percent bar 100%

Members
members icon 4 Male

Origin
flag New York City, USA

Genre
genre icon Classic Rock

Style
style icon Rock/Pop

Mood
mood icon Epic

Born

born icon 1973

Active
calendar icon 1973 to Present...

Cutout
artist cutout

Current Record Label

artist logo



Alternate Name
Kiss

heart icon Most Loved Tracks
4 users heart off KISS - I Was Made for Lovin' You
4 users heart off KISS - Detroit Rock City
4 users heart off KISS - Rock and Roll All Nite
4 users heart off KISS - Strutter
3 users heart off KISS - Love Gun


youtube icon Music Video Links
youtube thumb
Domino
youtube thumb
Who Wants to Be Lonely
youtube thumb
I Was Made for Lovin' You
youtube thumb
Psycho Circus
youtube thumb
Rise to It
youtube thumb
Turn on the Night
youtube thumb
Uh! All Night
youtube thumb
Forever
youtube thumb
Tears Are Falling



Artist Biography
Available in: gb icon flag icon flag icon flag icon flag icon flag icon flag icon
Kiss (av og til skrevet KISS) er et amerikansk hard rock/heavy metal band dannet i New York i 1973, kjent for pyroeffekter, ansiktsminke og kostymer. Bandet har solgt over 100 millioner musikkalbum,[1] hvorav 19 millioner er RIAA sertifisert salg i USA. Bandet har mottatt 30 platinaplater og 28 gullplater bare i USA.

Bassist Gene Simmons og gitarist Paul Stanley spilte i bandet Wicked Lester sammen, og etter å ha rekruttert gitarist Ace Frehley og trommeslager Peter Criss ved å annonsere i New York Times i 1972, da de andre medlemmene sluttet, byttet de navn til Kiss. Da Frehley skulle prøvespille for bandet, møtte han opp med to forskjellige sko, og Stanley og Simmons trodde at han var en uteligger som hadde gått feil. Frehely gikk rett bort til forsterkeren og plugget inn gitaren sin og begynte å spille, og de fant fort tonen. Criss var en erfaren trommeslager, som brukte å spille på en rekke forskjellige klubber, noe som gjorde det lettere å få spillejobber. Stanley kom opp med navnet og Frehley laget logoen. 30 januar 1973 spilte Kiss sitt første show på en klubb i Queens som het Popcorn. Bandmedlemmene bytter på å synge på sporene, men Simmons og Stanley er de som synger på flest spor. Debutalbumet Kiss kom ut i 1974, etter at bandet hadde signert med Casablanca Records. Musikkalbumet inneholder kjente spor som «Deuce», «Black Diamond» og «Strutter».

Kiss fikk først ordentlig suksess etter at de gav ut konsertalbumet Alive! i 1975. I 1980 forlot Peter Criss bandet, og Ace Frehley fulgte etter i 1982. De gjenværende medlemmene tok av ansiktsminken, første gang 18. september 1983 på MTV.

Kiss ble bedt om å spille på MTV Unplugged 9. august 1995, og Simmons og Stanley tok kontakt med originalmedlemmene for å høre om de ville være med på noen låter. Det skjedde, og grunnlaget for en gjenforening med originalbesetningen ble initiert. 28. februar 1996 stilte originalbesetningen opp på Grammy Awards i full sminke og med kostyme fra «Love Gun-perioden». 16. april annonserte de at de skulle turnere sammen på en pressekonferanse, som ble sendt samtidig til 58 land. 20. april ble nesten 40 000 billetter til den første turneen solgt på 47 minutter. De spilte så sammen på to turneer, og ga ut albumet Psycho Circus 22. september 1998. Siden 2003, da Criss og Frehley igjen sluttet i bandet, har Kiss bestått av bare av de to originalmedlemmene Paul Stanley og Gene Simmons.

Kiss har solgt store mengder supportereffekter, inkludert leker, en tegneserie publisert av Marvel, og en spillefilm (Kiss Meets the Phantom of the Park) fra 1978. Kiss har over 3 000 offisielle supportereffekter, alt fra vin, kondomer og gravkister. Gene Simmons har uttalt: «We are not a band – we are a brand».

Kiss fikk en stjerne på Hollywood Walk of Fame 11. august 1999.
Navnet har skapt endel kontroverser for bandet. Rune S-ene i logoen (designet av Frehley) ble også brukt av Schutzstaffel som forkortelse. Dette skapte mye kontroverser for bandet i begynnelsen, og album og effekter som ble gitt ut i Tyskland ble utgitt med «vanlige» S-er i navnet (ZZ på albumomslag), da nazistiske symboler ble forbudt i Tyskland etter krigen. Mange motstandere av hardrock og bandet brukte argumenter som at medlemmene i bandet var nazister, og det forekom, og forekommer fremdeles, påstander om at KISS er et akronym for «Knights In Satan's Service», og at medlemmene i bandet er satanister.
wiki icon

Wide Thumb
wide thumb


Clearart
artist clearart


Fanart

fanart thumb

Banner
artist banner


User Comments

transparent iconNo comments yet..


Status
unlocked icon Unlocked
Last Edit by zag
12th Mar 2024

Socials
social icon transparent iconsocial icon transparent iconsocial icon transparent icon

Streaming
website icon unlocked iconwebsite icon unlocked iconwebsite icon unlocked iconwebsite icon unlocked iconwebsite icon unlocked icon

External Links
fanart.tv icon musicbrainz icon last.fm icon website icon unlocked iconwebsite icon unlocked iconwebsite icon unlocked iconamazon icon