Artist Name
Nightwish

(7 users)
Data Complete
100%

Members
6 Mixed

Origin
Kitee, Finland

Genre
Symphonic Metal

Style
Rock/Pop

Mood
Boisterous

Born

1996

Active
1996 to Present...

Cutout


Current Record Label
Most Loved Tracks
5 x Nightwish - Nemo
5 x Nightwish - Wish I Had an Angel
5 x Nightwish - Amaranth
4 x Nightwish - Bye Bye Beautiful
4 x Nightwish - Nemo


Music Video Links (YouTube)

Sleeping Sun

Endless Forms Most Beauti

The Carpenter

Storytime

Nemo

Noise

Élan

Amaranth

The IslanderArtist Biography
Available in:
Nightwish är en finsk symfonisk metal-grupp från Kides i östra Finland som grundades 1996.

Bandets metal-musik med Tarja Turunens operaskolade röst har rönt stora framgångar i främst Finland, men också i resten av världen. I och med albumet Once (2004) nådde de en bred publik i framförallt Norden, men även i övriga Europa. Nightwish anses vara ett av banden som i slutet av 1990-talet hjälpte till att öka populariteten av symphonic metal.[1] Bandet är mest känt för sina internationella hits Nemo, Wish I Had an Angel och Sleeping Sun.

Även om Nightwish har varit stora i sitt hemland sedan sin första singel, The Carpenter (1997), blev de inte berömda utomlands förrän efter albumen Oceanborn och Wishmaster, som släpptes 1998 respektive 2000. Albumet från 2004, Once, gav bandet mer speltid på MTV i USA och deras musik var med som soundtrack i två amerikanska filmer. Bandet gav ut tre singlar och två musikvideor från detta album och även en singel med den äldre låten Sleeping Sun från greatest-hits-albumet Highest Hopes.

I oktober 2005 sparkades sångerskan Tarja Turunen från bandet och efter en audition-period avslöjades den 24 maj 2007 den före detta Alyson Avenue-sångerskan Anette Olzon från Helsingborg vara Nightwish nya sångerska.[2] Albumet Dark Passion Play, med välgörenhetssingeln Eva och singeln Amaranth släpptes i september 2007.[3] Konceptalbumet Imaginaerum släpptes 2011 och en film baserad på albumets 13 låtar kommer att ha premiär i slutet av 2012. I oktober 2012 tillkännagav bandet att medlemmarna och Anette Olzon i ömsesidig förståelse beslutat sig för att gå skilda vägar. Någon ny sångerska har inte utsetts. Floor Jansen ersatte Anette under resten av den pågående turnén för att senare gå in som permanent vokalist.


Wide Thumb


Clearart


FanartBanner


User Comments

No comments yet..


Status
Unlocked
Last Edit by manfeed
07th Jan 2022

Socials


Streaming


External Links