Artist Name
Evanescence
(6 users)

Data Complete
90%

Members
5 Mixed

Origin
Arkansas, USA

Genre
Rock

Style
Rock/Pop

Mood
Troubled

Active
1995 to Present...

Record Label

Concord Music Group, Inc.Most Loved Tracks


Music Video Links


Upcoming Live Shows


Artist Biography
Available in:
Az Evanescence egy amerikai rock együttes, az Arkansas-beli Little Rock-ban alakult 1995-ben. Alapítói Amy Lee énekes/billentyűs és Ben Moody gitáros. Az első privát felvételek után a banda elkészítette a Fallen című albumát, melyek a Wind-up adott ki 2003-ban. A Fallen több mint 17 millió példányban kelt el világszerte és ez az album segítette hozzá a bandát a Grammy-díjhoz. Egy évvel később az Evanescence első élő felvételes albumát az Anywhere but Home-ot több mint 1 millió példányban értékesítették a világon. 2006-ban a banda bemutatta második stúdióalbumát a The Open Door-t, mely 6 milliónál is több példányban kelt el.
A banda felállása gyakran változott: David Hodges 2002-ben, az alapító Moody 2003-ban, Will Boyd basszusgutáros 2006-ban hagyta ott a bandát. Őket követték John LeCompt gitáros és Rocky Gray dobos 2007-ben. Az utóbbi két távozás hézagokat hagyott a banda soraiban, melyeket ideiglenes tagokkal pótoltak. Az Evanescence 71. helyezést kapott a Decade Legjobb Előadók (Best Artists) kategóriáján.
2009-ben kihirdették az Evanescence végleges felállását, a harmadik stúdióalbumuk készítését 2011. október 11-én adtak ki. A lemezeladások alapján (127 ezer kelt el belőle az első héten) a Billboard 200-on az 1. helyen nyitott. Az Examiner.com közzétette, hogy négy másik Billboard kategóriában is első helyen debütált: Rock Albums, Digital Albums, Alternative Albums, Hard Rock Albums. Az első dalt a "What You Want"-ot 2011. augusztus 9-én mutatták be. A második számot a "My Heart Is Broken"-t 2011. október 31-én küldték el a rádióknak. Az együttes jelenleg az új felvételek előkészítésként közös turnén vannak a The Pretty Reckless és a Fair to Midland bandákkal.


Wide Thumb


Clearart


FanartBanner


User Comments

No comments yet..


Status
Unlocked
Last Edit by manfeed
10th Feb 2021

External Links