Artist Name
Bob Dylan
web link web link web link web link web link web link web link
heart icon (1 users)
artist logo

Members
members icon 1 Male

Origin
flag Minnesota, American

Genre
genre icon Folk

Style
style icon Rock/Pop

Mood
mood icon Gentle

Born

born icon 1941

Active
calendar icon 1960 to Present...

Cutout
artist cutout

Alternate Name
Robert Allen Zimmerman

heart icon Most Loved Tracks
5 users heart off Bob Dylan - Like a Rolling Stone
4 users heart off Bob Dylan - Blowin' in the Wind
4 users heart off Bob Dylan - The Times They Are a-Changin'
4 users heart off Bob Dylan - Mr. Tambourine Man
4 users heart off Bob Dylan - Blowin' in the Wind


youtube icon Music Video Links
youtube thumb
Tangled Up in Blue
youtube thumb
Duquesne Whistle
youtube thumb
Beyond Here Lies Nothin'
youtube thumb
License to Kill
youtube thumb
Knockin' on Heaven's Door
youtube thumb
Things Have Changed
youtube thumb
Subterranean Homesick ...



Artist Biography
Available in: gb icon flag icon flag icon flag icon flag icon flag icon
Bob Dylan (født Robert Allen Zimmerman 24. mai 1941 i Duluth, Minnesota) er en amerikansk musiker, sanger, låtskriver, poet og forfatter, og i den senere tid også radiovert, som har vært en av de mest framtredende og innflytelsesrike personlighetene innen populærmusikken gjennom mer enn 45 år. I de senere år har Dylan hatt en renessanse gjennom plater, memoarbok, dokumentarfilm av Martin Scorsese, og sin kontinuerlige konsertvirksomhet, som har bidratt til å befeste en enestående posisjon innen populærkulturen.

Bob Dylan forandret populærmusikken på to viktige punkter: Han økte betydningen av sangteksten, og han gjorde det klart at en pen sangstemme og en effektiv rock'n'roll-stemme ikke nødvendigvis er det samme. Mange av Dylans mest kjente sanger er fra 1960-tallet, da han ofte ble omtalt som «talsmann for en generasjon», og ble en ledende skikkelse i den voksende amerikanske motkulturen. Sanger som «Blowin' in the Wind» og «The Times They Are A-Changin'» ble viktige for borgerrettsbevegelsen i USA og krigsmotstandere verden over.

Dylan ble først kjent som visesanger. Han opptrådte med gitar, piano og munnspill. Dylan møtte både motstand og begeistring da «protestsangene» begynte å nærme seg popmusikkens og rockens formspråk. Samtidig brakte han, som en av de første artistene, intelligente og engasjerende tekster inn i pop og rock. Med sin sammensmelting av folkemusikk og rock til folkrock ga han viktige impulser til den framvoksende motkulturen. Han har utviklet og personliggjort en rekke sjangre, men han har en særlig nærhet til amerikanske sjangre og tradisjoner. Musikken er inspirert av alt fra folk, country og blues til rock and roll og rockabilly og fra engelsk, irsk og skotsk folkemusikk til jazz, gospel, swing og hardrock.

Med et bredt utvalg av musikere med seg har Dylan turnert jevnt og trutt siden slutten av 1980-tallet. Han har også opptrådt sammen med en rekke kjente artister: The Band, Tom Petty, Joan Baez, George Harrison, Grateful Dead, Johnny Cash, Willie Nelson, Paul Simon, Eric Clapton, Patti Smith, Emmylou Harris, Bruce Springsteen, U2, The Rolling Stones, Joni Mitchell, Jack White, Merle Haggard, Neil Young, Van Morrison, Ringo Starr og Stevie Nicks. Selv om opptredenene har hatt stor betydning for Dylans karriere, regnes først og fremst prestasjonene som låtskriver som hans viktigste.

Gjennom årene har Dylan blitt hedret for sine utgivelser og opptredener mange ganger. Utgivelsene hans har vunnet både Grammy, Golden Globe og Academy Award, og han har blitt tatt opp i Rockens æresgalleri (Rock and Roll Hall of Fame), Nashville Songwriters Hall of Fame og Songwriters Hall of Fame. I 1999 ble Dylan regnet blant de 100 mest innflytelsesrike personene fra det 20. århundre av TIME Magazine.[3] I 2004 ble han listet som nummer to på magasinet Rolling Stone sin kåring «Greatest Artist of All Time», kun slått av The Beatles. Han har blitt nominert til Nobelprisen i litteratur flere ganger.[5] I april 2008 ble han tildelt en «Special Citation» under utdelingen av Pulitzer-prisen, som første rock-musiker. Dylan ble i 2012 tildelt Presidentens frihetsmedalje.

Hans nest siste album, Modern Times, kom ut den 29. august 2006 og toppet umiddelbart hitlistene i USA. I en alder av 65 ble han den eldste som har toppet disse listene. Magasinet Rolling Stone utropte Modern Times til årets album.
wiki icon

Wide Thumb
wide thumb


Clearart
artist clearart


Fanart

fanart thumb

Banner
artist banner


User Comments

transparent iconNo comments yet..


Status
unlocked icon Unlocked
Last Edit by manfeed
24th Jan 2022

Socials
social icon transparent iconsocial icon transparent iconsocial icon transparent icon

Streaming
website icon unlocked iconwebsite icon unlocked iconwebsite icon unlocked iconwebsite icon unlocked iconwebsite icon unlocked icon

External Links
fanart.tv icon musicbrainz icon last.fm icon website icon unlocked iconwebsite icon unlocked iconwebsite icon unlocked iconamazon icon