Album Title
ZZ Top
Artist Icon Eliminator (1983)
heart off icon (0 users)
Last IconTransparent icon Next icon

Transparent Block
Cover NOT yet available in 4k icon
Join Patreon for 4K upload/download access


Your Rating (Click a star below)

Star off iconStar off iconStar off iconStar off iconStar off iconStar off iconStar off iconStar off iconStar off iconStar off icon


Star IconStar IconStar IconStar IconStar IconStar IconStar IconStar IconStar IconStar Icon
Star IconStar IconStar IconStar IconStar IconStar IconStar IconStar IconStar Icon offStar Icon off
Star IconStar IconStar IconStar IconStar IconStar IconStar IconStar IconStar IconStar Icon off


Star IconStar IconStar IconStar IconStar IconStar IconStar IconStar IconStar IconStar Icon






4:04
4:03
4:18
6:18
2:54
4:33
4:19
3:50
4:06
3:40
3:22

Data Complete
percentage bar 90%

Total Rating

Star Icon (3 users)

Back Cover
Album Back Cover

CD Art
CDart Artwork

3D Case
Album 3D Case

3D Thumb
Album 3D Thumb

3D Flat
Album 3D Flat

3D Face
Album 3D Face

3D Spine
Album Spine

First Released

Calendar Icon 1983

Genre

Genre Icon Rock

Mood

Mood Icon Dreamy

Style

Style Icon Rock/Pop

Theme

Theme Icon ---

Tempo

Speed Icon Medium

Release Format

Release Format Icon Album

Record Label Release

Speed Icon Warner Bros. Records

World Sales Figure

Sales Icon 10,000,000 copies

Album Description
Available in: Country Icon Country Icon Country Icon
Eliminator er det åttende studioalbumet til det amerikanske rockebandet ZZ Top. Den ble utgitt 23. mars 1983 av Warner Bros. Records. Albumet ble spilt inn i Tennessee i løpet av 1982, og ble produsert av bandets manager Bill Ham og toppet seg på toppen av listene over hele verden. "Gimme All Your Lovin'", "Got Me Under Pressure", "Sharp Dressed Man", "TV Dinners" og "Legs" ble gitt ut som singler. Eliminator er en diamantprisvinner og er ZZ Tops mest suksessrike utgivelse med salg på over 10 millioner eksemplarer i USA.
Bandet ønsket å utvide synthesizer-lyden til 1981-platen El Loco. Påvirket av popmusikk ble Eliminators spor spilt inn med en kombinasjon av synthesizer, trommemaskin og sequencer. Albumet brukte musikkvideoer som vellykkede reklameverktøy - videoene for "Gimme All Your Lovin'", "Sharp Dressed Man" og "Legs" fikk alle regelmessig rotasjon på MTV. En tilpasset 1930-talls Ford-coupe, avbildet på albumomslaget, kunne sees i videoene. Etter Eliminators utgivelse la ZZ Top ut på en verdensomspennende konsertturné.
Eliminator høstet utbredt kritikerroste. Ros sentrerte seg om låtskrivingen og bruken av synthesizere. Ofte ansett som ZZ Tops mest populære utgivelse, har plata blitt omtalt i flere publikasjoners beste albumlister. Det rangert som nummer 396 på Rolling Stone magazines 500 Greatest Albums of All Time og ble oppført som nummer 39 i The 100 Greatest Albums of the 80-tallet. I 2008 ble Eliminator remasteret og gitt ut på nytt, med tillegg av bonusspor og en DVD som inneholder liveopptredener.
"Eliminator"-albumet var ikke uten kontroverser. I følge tidligere scenesjef David Blayney (15 år med ZZ Top) i sin bok, "Sharp Dressed Men", var lydtekniker Linden Hudson medforfatter av mye av materialet på albumet som en live-in høyteknologisk musikklærer for Beard og Gibbons. Og til tross for fortsatt avslag fra bandet, avgjorde det en fem år lang juridisk kamp med Hudson, og betalte ham en sum penger etter at han beviste at han hadde opphavsretten til sangen "Thug" som dukket opp på "Eliminator". Det er et faktum at etter den fem år lange juridiske tvisten, betalte ZZ Top Linden Hudson $600 000 i et forlik for sangen hans "Thug". David Blayney beskrev videre, i sin bok, rollen Linden spilte i prosessen med å planlegge og forberede "Eliminator". Dette ble godt demonstrert i skrivingen og laget av en demo av sangen "Under Pressure". Billy og Linden skrev hele sangen og lagde en innspilt demo på en ettermiddag uten at verken Dusty eller Frank visste om det. Linden skapte bassen på en synthesizer, skapte trommer på en trommemaskin og hjalp Billy Gibbons med å skrive tekstene; Billy fremførte gitarer og vokal.
David Sinclair, fra London Times, beskrev i sin bok "The Story Of ZZ Top" hvordan Linden Hudson trakk Billys oppmerksomhet til muligheten for å bruke en trommemaskin for den endelige innspillingen av Eliminator-albumet.
Deborah Frost, skribent for Rolling Stone Magazine, beskrev i sin bok "ZZ Top - Bad And Worldwide" hvordan Linden Hudson forsket på populære sangtempo, og deretter presenterte Billy Gibbons resultatene av studiene sine. Lindens data antydet at 120 slag per minutt var det mest populære tempoet på rockemusikkmarkedet på den tiden. Billy bestemte seg for å gå for det og spilte inn det meste av Eliminator-albumet i det tempoet.
wiki icon


User Album Review
None...


External Album Reviews
None...



User Comments
seperator
No comments yet...
seperator

Status
Locked icon unlocked

Rank:

External Links
MusicBrainz Large icontransparent block Amazon Large icontransparent block Metacritic Large Icon