Artist Name
Karpe Diem

heart icon off (0 users)
artist logo

Artist Image
artist thumb

Functions

transparent
Data Complete
percent bar 60%

Members
1

Origin
flag ---

Genre
genre icon Hip-Hop

Style
---

Mood
---

Born

born icon 2000

Active
calendar icon 2000 to Present...

Cutout
transparent

Alternate Name
Karpe

heart icon Most Loved Tracks
4 users heart off Karpe Diem - Her
4 users heart off Karpe Diem - Stjerner
4 users heart off Karpe Diem - Spis din syvende sans


youtube icon Music Video Links
No Music Videos Found...



Artist Biography
Available in: gb icon flag icon
Karpe, tidligere kjent som Karpe Diem, er en norsk hiphop-duo bestående av Magdi Omar Ytreeide Abdelmaguid (født 3. juni 1984) og Chirag Rashmikant Patel (født 20. juli 1984). Duoen ble stiftet i 2000 og har siden opprettelsen produsert musikk som har rørt ved viktige samfunnsmessige og politiske temaer, samtidig som de har oppnådd enorm kommersiell suksess.

Karpe Diem ble først kjent i norsk musikkliv etter at de vant Ungdommens kulturmønstring i 2004. De ga ut sitt debutalbum "Rett fra hjertet" i 2006, som umiddelbart etablerte dem som en sterk nykommer i norsk hiphop. Albumet inneholdt treffsikre tekster på norsk, en sjeldenhet i en sjanger som tradisjonelt har vært dominert av engelske tekster.

Siden deres debut har Karpe oppnådd stor suksess og anerkjennelse både i og utenfor Norge. De har mottatt en rekke priser, inkludert flere Spellemannpriser, P3 Gull og Nordisk Råds Musikkpris, og har blitt kjent for sine dynamiske liveopptredener.

Med album som "Aldri solgt en løgn" (2008), "Kors på halsen, Ti kniver i hjertet, Mor og Far i døden" (2012), "Heisann Montebello" (2016), og "Omar Sheriff" (2022) har Karpe fortsatt å utforske og utvide grensene for hiphop-genren, samtidig som de har satt fokus på viktige samfunnsproblemer. De har adressert alt fra rasisme og innvandring til mental helse og kjærlighet, og har på denne måten blitt kjent som en av Norges viktigste samfunnskommentatorer.

Deres evne til å kombinere innsiktsfulle tekster med fengende melodier og produksjon av høy kvalitet, har gjort Karpe til en av de mest innflytelsesrike og respekterte gruppene i norsk musikkhistorie. Med en ubestridelig innflytelse på både musikk- og kulturlandskapet i Norge, har Karpe etablert seg som mer enn bare en musikkgruppe - de er en bevegelse i seg selv.
wiki icon

Wide Thumb
transparent

Clearart
transparent

Fanart

fanart thumb

Banner
transparent icon

User Comments

transparent iconNo comments yet..


Status
unlocked icon Unlocked
Last Edit by Petter
29th Jul 2023

Socials


Streaming


External Links
fanart.tv icon musicbrainz icon last.fm icon amazon icon