Artist Name
Wolter Kroes

heart icon off (0 users)
Logo
transparent

Artist Image
artist thumb

Functions

transparent
Data Complete
percent bar 30%

Members
members icon 1 Male

Origin
flag Wormerveer, Netherlands

Genre
---

Style
---

Mood
---

Born

born icon 1968

Active
calendar icon ---Present...

Cutout
transparent

heart icon Most Loved Tracks
4 users heart off Wolter Kroes - Ik heb de hele nacht liggen dromen
4 users heart off Wolter Kroes - Viva hollandia
4 users heart off Wolter Kroes - Niet normaal
4 users heart off Wolter Kroes - Niet normaal
4 users heart off Wolter Kroes - Wat een heerlijke dag


youtube icon Music Video Links
No Music Videos Found...



Artist Biography
Available in: gb icon flag icon
Wolter Kroes is a singer from the Netherlands. His songs are in Dutch. He was born in 1968 in Wormerveer. His most famous song is 'Ik heb de hele nacht liggen dromen '

Dutch Biography:

Over Wolter Kroes
De muzikale carrière van zanger Wolter Kroes begint al op 5-jarige leeftijd als hij drumles krijgt. Op twintigjarige leeftijd wint hij als zanger een talentenjacht waardoor zijn leven voorgoed in het teken komt te staan van het zingen en wel op zoveel mogelijk plaatsen. Enkele jaren later krijgt Wolter een contract aangeboden door Willem van Kooten.
In 1995 breekt Wolter door met de single 'Laat me Los'. Het wordt zijn eerste superhit. Dit nummer staat op zijn eerste gelijknamige album. Een reeks van hits volgen zoals de nummers die iedereen kent en inmiddels tot ware evergreens zijn uitgegroeid, en dan hebben we het over: ´Ik ben je Prooi‘, ´Ik heb de hele nacht liggen dromen’ en ‘Wat een Heerlijke Dag’.
Bij grote tv-shows als De Staatsloterijshow, Barend en van Dorp, Koffietijd en De Postcode Loterijshow is Wolter een graag gezien gast. Inmiddels heeft Wolter dan de status van bekende Nederlander bereikt.
Deze populariteit heeft ervoor gezorgd dat Wolter tot nu toe 5 keer in de Ahoy en 5 keer in de Heineken Music Hall voor een uitverkochte en uitzinnige zaal heeft gestaan.
Op 1 juni 2007 treedt Wolter in het huwelijk met Tessa. Onder grote belangstelling voltrekt het huwelijk zich op een romantische locatie in Heemskerk.
Eind 2007 neemt Wolter “samen met Andre Hazes” het duet ‘Donker om je heen’ op voor het album ‘Samen met Dré’, die de status van 3x platina behaalt. De single behaalt de negende plek in de hitparades.
Op 26 mei a.s. treedt Wolter Kroes op in de Amsterdam Arena bij het ‘Samen met Dré concert’

9 mei 2008 is alweer zijn 10de album Echt Niet Normaal verschenen met daarop 19 gloednieuwe liedjes, een bonus DVD met live-beelden van zowel Ahoy als HMH, videoclips en een fotogalerie van het laatste concert in de Heineken Music Hall. Verder staan op de cd natuurlijk de titelsingle en Top 5 hit Niet Normaal , het duet met Andre Hazes, Donker om je Heen en ontbreekt ook zijn laatste hitsingle Viva Hollandia niet, waarvan een speciale EK-versie in Juni 2008 op nummer 1 in de Nederlandse top 100 belandde; Wolters eerste nummer 1! Een nieuwe mijlpaal voor deze prachtige rasartiest.

www.wolterkroes.nl



.
wiki icon

Wide Thumb
transparent

Clearart
transparent

Fanart
transparent icon
transparent icontransparent icon

Banner
transparent icon

User Comments

transparent iconNo comments yet..


Status
unlocked icon Unlocked
Last Edit by BINairLADEN
11th Oct 2017

Socials


Streaming


External Links
fanart.tv icon musicbrainz icon last.fm icon website icon unlocked iconwebsite icon unlocked iconamazon icon