Artist Name
AMD
(0 users)

Logo


Album Releases

Ne vonulj be! (1991)
= Artwork neededData Complete
10%

Members
5 Male

Origin
Budapest

Genre
Hardcore

Style
---

Mood
Angry

Active
1987 to Present...

Most Loved Tracks
No loved tracks found...

Music Video Links
No Music Videos Found...

Upcoming Live Shows
No upcoming Live Shows

Artist Biography
Available in:
Az A.M.D.(anti military demonstration) együttest Ferenczy Tibor (Sotár) és Kovács Zoltán (Kiskovács) alapította 1987 nyarán, a mára már kultikussá váló első magyar hardcore együttes, a Marina Revue és az akkoriban megjelenő külföldi hardcore zenekarok hatására.

A kezdeti felállás Füleki Sándor gitár (aki ugyanakkor a Leukémiában is játszott) Sovák Gábor (Cséb) basszusgitár, Sotár ének, Kiskovács dob. Az első koncert 1988 februárjában a Muter klubban volt, majd 1988 közepén felvették első 10 számos demójukat. Cséb augusztusban sorkatonai teendői miatt elhagyta a zenekart, helyére Sík Endre (ex-Kazányi) szállt be és vele megkezdődtek a nyugat-európai koncertek. Ennek az eredménye lett, hogy 1989-ben Németországban limitált példányban megjelent a Sucking Stalin Tour című anyag egy kis kiadónál. A zenekar itthon és külföldön is egyre ismertebb lett, de zenei nézet különbségek miatt Füleki Sándor 1989 decemberében elhagyta a zenekart, aki ettől kezdve a Leukémiára koncentrált. Az új gitáros átmenetileg Tádé (Colorado) lett, majd a zenekar 1990 nyarán Lőrincz Sándor (Lörke) személyében (ex Trottel, Marina Revue, Qss) megtalálta azt a gitáros-dalszerzőt, aki azóta is meghatározza a zenekar hangzását. Az év végén a Fekete Yuk kiadó gondozásában megjelent a Ne vonulj be! című kazetta. A zenekar állandó vendége lett az itthoni és az európai kluboknak, ahol olyan zenekarokkal koncerteztek, mint az Idiots, Spermbirds, Rich Kids on the LSD, RIP, Lunacy, Fugazi, Do or Die, Haine Brigade, Bodycount, Carcass. 1991 végén megjelent az első hivatalos lemezünk A háború borzalmai, sőt még rosszabb címmel, ami itthon és külföldön is nagyon jó kritikákat kapott. A folyamatos koncertezéstől 1993 végén Sotár kiszállt a zenekarból. A meghatározó frontembert nagyon nehéz volt pótolni, több énekest kipróbáltak, de nem találták az igazit, végül 1994 végén úgy döntöttek, Csébet választják. Vele jelent meg 1995-ben a Túlélők című CD. Ez a felállás 1996 végéig tartott, mivel Cséb távozott a bandából. 1997-től 2000-ig a zenekar folyamatosan énekest keresett, volt néhány koncertjük, más-más felállással, de nem sikerült megfelelő frontembert megtalálni. 1999-től Kovács Zoltán az Aurorában folytatta és úgy tűnt, az AMD-nek ezzel vége is.

Aztán 2005-ben egy Ratos de Porao koncerten újra találkozott a zenekar pár tagja és elgondolkodtak, hogy talán újra színpadra lépnek. Az énekesi posztra Csiszka Zsoltot (Csiszit) (Kevés, Holymans Glory) kérték fel, akit egy AMD tribute együttesben láttak meg, és még egy gitáros csatlakozott a bandához, Fidó (ex Psycho, VHK, Korai Öröm). 2006–tól koncerteznek újra. Az is gyorsan kiderült, nem nosztalgiázni álltak össze, mivel elkezdtek új számokat is írni, de a munkát nagyon lassította az a tény, hogy az ország három távoli részében laktak a tagok. A folyamat akkor gyorsult fel mikor Lörke Budapestre költözött.

Öt év után újra énekest kellett keresni, mivel az új AMD lemez megjelenését jelentősen hátráltatta a Budapest – Győr közötti távolság, és Csiszi más irányú elfoglaltságai. Hosszas keresgélés után Pethő Krisztián (Seza) lett a zenekar énekese. Az ezután megjelent Mindenen kívül című új A.M.D. lemezt már ő énekelte fel, amire 12 új és 6 újra feljátszott, régi szám került.


Wide Thumb


Clearart


Fanart


Banner


User Comments

No comments yet..


Status
Unlocked
Last Edit by sirkhain: 09/Nov/14

External Links