Artist Name
Sander Kleinenberg
(0 users)

Album Releases

5K (2010)
= Artwork neededData Complete
50%

Members
1 Male

Origin
Delft, Netherlands

Genre
House

Style
Electronic

Mood
Excitable

Born

1971

Active
---Present...


Most Loved Tracks
No loved tracks found...

Music Video Links
No Music Videos Found...

Upcoming Live Shows


Artist Biography
Available in:
Sander Kleinenberg werd geboren in Delft en verhuisde op zijn zevende naar Almelo. Hij begon in 1987 met het draaien van platen. Aanvankelijk draaide hij diverse genres, maar later richtte hij zich alleen nog op dance. Zijn eerste optreden was in een discotheek in Vriezenveen. Hierna wordt hij uitgenodigd om te draaien in Duitsland. Zijn muziek wordt uitgegeven door Wonka (Belgiƫ), Superstition (Duitsland) en Strictly Rhythm (Verenigde Staten). Op Wonka bracht hij in 1993 zijn eerste single, "Bombay", uit. Hij deed dat met een paar vrienden onder de naam Free Frogs. Ook bij Polygram Frankrijk maakt hij een album, onder de naam Melk. Rond 1996 verhuist Kleinenberg naar Den Haag, waar hij zijn meeste platen uitbrengt onder Deal Records.

In 1998 werkte Kleinenberg samen met Stef Vrolijk. Zij gaven - meestal onder de naam S'n'S - muziek uit. In die periode tekent hij ook een contract bij het Haagse Combined Forces. Kleinenbergs definitieve doorbraak is de 4 Seasons-serie, waarmee hij ook bekendheid vergaart in het Verenigd Koninkrijk. In dat land treedt hij op in clubs zoals Gatecrasher en Cream. Samen met DJ Per zet hij in 2000 de Earth-avond op in de Melkweg, Amsterdam. Niet veel later verhuist Kleinenberg samen met zijn vriendin naar Londen. In 2002 wint hij een Lucky Strike Dance Award als beste producent.

Kleinenberg maakt remixes van singles van bekende artiesten zoals Janet Jackson, N*E*R*D en Justin Timberlake (waar zijn Rock Your Body-remix genomineerd werd voor een USA Dancestar Award voor The Dance Music Academy. Hij wint de Best Remix-prijs). Tijdens oudejaarsavond 2004 draait Kleinenberg in New York. In 2006 wint hij opnieuw een prijs voor Best European DJ tijdens de Winter Music Conference. Dan krijgt Kleinenberg een burn-out, waardoor hij zijn optredens in juni 2006 moest afzeggen. Niet veel later komt de comeback met het themanummer van Sensation 2006: This Is Sensation.

In augustus 2007 kwam het mixalbum This is Sander Kleinenberg uit. Op 17 augustus 2007 werd ter gelegenheid hiervan een feest in Panama (Amsterdam) georganiseerd. In 2009 kwam de opvolger This is Sander Kleinenberg Vol. 2 uit. In mei 2009 begon Kleinenberg aan een studioalbum dat een jaar later, in november 2010, uitkwam onder de naam 5K. Hiervoor werkte hij samen met onder andere Josh Gabriel van het duo Gabriel & Dresden, Miss Montreal, Kraak & Smaak, Ursula Rucker en Jamie Cullum.

Op 20 juni 2014 introduceerde het label Spinnin' Records het nummer We-R Superstars aan het publiek.


Wide Thumb


Clearart


Fanart


Banner


User Comments

No comments yet..


Status
Unlocked
Last Edit by JandeHekkerman: 05/May/18

External Links