Artist Name
Evanescence
(6 users)

Data Complete
90%

Members
5 Mixed

Origin
Arkansas, USA

Genre
Rock

Style
Rock/Pop

Mood
Troubled

Active
1995 to Present...

Record Label

Concord Music Group, Inc.Most Loved Tracks


Music Video Links


Upcoming Live Shows


Artist Biography
Available in:
Evanescence er et gothic rock-band fra Little Rock, Arkansas, USA. De startet opp på midten av 90-tallet, men gav ikke ut debutalbumet Fallen før i 2003. Før dette lanserte bandet EP-er og en demo-cd ved navn Origin i 2000. I 2006 kom oppfølgeralbumet The Open Door. Evanescence ble dannet da Amy Lee møtte Ben Moody på en sommerleir i 1994. Ben hørte et nydelig pianospill, og tok kontakt med jenta som spilte. Slik gikk det til at Evanescence startet opp som duo. Bandet vurderte tidligere navn som «Childish Intentions» og «Stricken». Amy og Ben valgte til sist navnet «Evanescence», som betyr «kortvarig». Da Evanescence fikk platekontrakt hos Wind-Up, ble de oppfordret til å endre bandnavn fordi Evanescence var for vanskelig å bruke i media. Amy og Ben sto på sitt, og fikk til slutt navnet igjennom.
«Solitude» er kreditert som Evanescences første låt. Den ble gitt ut på Evanescence EP'en i 1998, og Will Boyd (på denne tiden gjestemedlem) spiller bass og gitar og synger backup vokaler.
Evanescence slo igjennom med «Bring Me To Life», Evanescences første singel fra albumet Fallen, som ble valgt ut til Daredevil Soundtrack. «Bring Me To Life» nådde høyt på hitlistene og i juni 2003 strakk låta seg til førsteplassen i USA. «Fallen» lå 43 uker på «Billboard top 10», og har solgt mer enn 14 millioner eksemplarer verden rundt.
I oktober 2003, under turneen annonserte Ben Moody at han forlot Evanescence. Under et intervju med MTV uttalte Ben: "If I stayed, I think Amy and I would have destroyed it because we just weren't heading in the same direction; we were pulling it in two different directions. It was bad." Senere har Amy uttalt at Ben ønsket å gjøre Evanescence mer kommersiell enn det hun selv ønsket, og at dette var en av grunnene til at det endte som det gjorde. Flere mente at pangstarten Evanescence hadde fått, ville få en like rask slutt da Ben forlot bandet, men Evanescence skaffet seg raskt ny gitarist, og gjorde det bedre enn noen sinne.
I 2006 ga Evanescence ut sitt andre offisielle album, The Open Door. Dette etter en rekke utsettelser og forflytninger, foresaket blant annet Terry Balsamos (gitar) slag.
4. mai 2007 ble det offisielt klart at Amy hadde gitt John LeCompt, gitarist, sparken, og at Rocky Gray (trommis) sluttet på grunn av foreløpig ukjente grunner. Erstatning for trommer og gitar ble Dark New Day medlemmene Will Hunt og Troy McLawhorn. De er begge foreløpig kun gjestemedlemmer. Om de vil klare å kombinere både Evanescence og Dark New Day fremover gjenstår å se.
Den 23. oktober 2007 la Evanescence ut på den siste The Open Door-turneen. Det siste showet holdes den 8. desember. Amy har annonsert at etter dette, vil Evanescence ta et par års pause, hvor de alle får tid til å jobbe med andre ting og prioritere familie. Amy vil, dog, fortsette å skrive, og hun sier det vil bli et tredje album, uten å sette noe trolig årstall om når det vil være ferdig.


Wide Thumb


Clearart


FanartBanner


User Comments

No comments yet..


Status
Unlocked
Last Edit by manfeed
10th Feb 2021

External Links