Artist Name
Adele
web link web link web link web link web link web link web link web link web link web link
heart icon (13 users)
artist logo

Artist Image
artist thumb

Functions

transparent
Data Complete
percent bar 100%

Album Releases refreshview
album thumb
30 (2021)
album thumb
25 (2015)
album thumb
21 (2011)
album thumb
19 (2008)


Members
members icon 1 Female

Origin
flag Tottenham, UK

Genre
genre icon Soul

Style
style icon Rock/Pop

Mood
mood icon In Love

Born

born icon 1988

Active
calendar icon 2006 to Present...

Cutout
artist cutout

Current Record Label

artist logo


heart icon Most Loved Tracks
7 users heart off Adele - Rolling in the Deep
5 users heart off Adele - Someone Like You
5 users heart off Adele - Set Fire to the Rain
5 users heart off Adele - Chasing Pavements
4 users heart off Adele - Rolling in the Deep


youtube icon Music Video Links
youtube thumb
Oh My God
youtube thumb
Hello
youtube thumb
Easy on Me
youtube thumb
Easy on Me
youtube thumb
Rumour Has It
youtube thumb
Someone Like You
youtube thumb
Skyfall
youtube thumb
Send My Love (to Your ...
youtube thumb
Turning TablesArtist Biography
Available in: gb icon flag icon flag icon flag icon flag icon flag icon flag icon flag icon flag icon flag icon flag icon flag icon flag icon
Adele Laurie Blue Adkins (Londen, 5 mei 1988) is een Engelse popzangeres. In 2008 brak ze voor het grote publiek door met haar album 19 en de singles Chasing Pavements en Make You Feel My Love. In 2010 en 2011 scoorde ze hits met de singles Rolling in the Deep, Set Fire to the Rain en Someone Like You. Adele slaagde in mei 2006 voor de BRIT school, die voorbereidt op performing arts. Later dat jaar toerde ze met onder andere Raul Midón, Amos Lee en Keren Ann door Groot-Brittannië als voorprogramma-act en op festivals. In 2007 begon Adele aan een solotournee door Engeland. Ze nam ook een demo op, liet hem horen aan een vriend van haar en deze vriend plaatste haar liedjes op Myspace. Haar muziek kreeg veel positieve reacties en ze werd benaderd door het label XL Recordings, waar ze in 2007 een contract tekende.
Op 22 oktober 2007 bracht Adele haar eerste single uit in Groot-Brittannië, genaamd Hometown Glory. Hierin bezingt ze de mooie kanten van de Londense wijk Tottenham. In januari 2008 werd haar tweede single Chasing Pavements uitgebracht. Dit nummer werd ook buiten Groot-Brittannië een hit, onder meer in Nederland en België. In de Single Top 100 haalde Chasing Pavements de top 5.
Nadat de single Cold shoulder een kleine hit was geworden, bracht Adele in het najaar van 2008 het nummer Make you feel my love uit, een cover van Bob Dylans originele versie. In Nederland betekende dit haar grote doorbraak. Het werd een nr.1-hit in de Single Top 100. Ook het debuutalbum 19 was erg succesvol, het stond 8 weken op nummer 1 en werd een jaar later het bestverkochte album.
Nog in 2008 tekende ze een joint venture met Columbia Records en XL Records en vervolgens ging ze naar de Verenigde Staten met haar muziek. Er kwam een korte tournee door Noord-Amerika en vervolgens werd haar album ook daar uitgebracht. Op 18 oktober 2008 was ze te gast in het programma Saturday Night Live, waarnaar veel mensen keken omdat Sarah Palin een andere gast van die avond was. De volgende dag stond het album van Adele onmiddellijk op nummer 1 op iTunes.
Op 8 februari 2009 won Adele twee Grammy Awards, voor beste nieuwkomer en beste vrouwelijke artiest. Verder ontving ze nog twee andere nominaties voor een Grammy en was ze ook genomineerd voor drie Brit Awards. Daarnaast won Adele in 2009 de European Border Breakers Award, een prijs voor artiesten die het buiten hun geboorteland goed doen.
wiki icon

Wide Thumb
wide thumb


Clearart
artist clearart


Fanart

fanart thumb

Banner
artist banner


User Comments
seperator line

transparent iconcomment icon zag says: 5 years ago
Beautiful voice and amazing songs, one of the best!


Status
unlocked icon Unlocked
Last Edit by slim999
08th Feb 2023

Socials
social icon transparent iconsocial icon transparent iconsocial icon transparent icon

Streaming
website icon unlocked iconwebsite icon unlocked iconwebsite icon unlocked iconwebsite icon unlocked iconwebsite icon unlocked iconwebsite icon unlocked iconwebsite icon unlocked icon

External Links
fanart.tv icon musicbrainz icon last.fm icon website icon unlocked iconwebsite icon unlocked iconwebsite icon unlocked iconamazon icon