Artist Name
Korn

(4 users)
Data Complete
90%

Members
4 Male

Origin
Bakersfield, California, USA

Genre
Nu Metal

Style
Metal

Mood
Angry

Born

1993

Active
1993 to Present...

Cutout


Current Record Label
Most Loved Tracks
5 x Korn - Freak on a Leash
5 x Korn - Falling Away From Me
5 x Korn - Got the Life
5 x Korn - Blind
4 x Korn - Blind


Music Video LinksArtist Biography
Available in:
Korn (ibland skrivet KoЯn för att imitera bandets logotyp) är ett amerikanskt nu metal/rapcore-band, bildat 1992 i staden Bakersfield i Kalifornien. Korn använder sju-strängade gitarrer och en fem-strängad bas nedstämda ett helt tonsteg på H(B) strängen, för att få till det mörka ljud som de numera är mest kända för. Bandet startades av Brian Welch, James Shaffer och Reginald Arvizu. De saknade dock två bandmedlemmar, så de satte ut annonser i tidningar i hopp om att hitta en trummis och en sångare. Det var då den 21-årige David Silveria ringde upp bandet och ville provspela för platsen som trummis. Han blev antagen. Inte sent efter det tar James Shaffer och Brian Welch notis om Jonathan Davis efter att ha sett honom spela några låtar med sitt band Sexart på en bar. De ber honom komma över och provsjunga och eftersom det ganska snart visades sig att Jonathans raspiga, lite skrikiga stämma passade alldeles utmärkt till det mörka sound som Korn hade, så blev han antagen.
1994 släppte de sitt självbetitlade debutalbum, varpå de släppte albumen Life Is Peachy (1996), Follow the Leader (1998), Issues (1999) samt 'Untouchables (2002).
När bandet skulle börja arbeta på nytt material för albumet See You on the Other Side, lämnade Brian Welch bandet för att han valt Jesus Kristus som sin frälsare, och skulle dedicera sin musikaliska sysselsättning till Honom[1]. Bandet valde att utan Welch fortsätta spela gamla låtar live med hjälp av en inhyrd gitarrist (Rob Patterson, tidigare Otep). Dock har de valt att ha Rob bakom kulisserna där han spelar sina partier och är därmed inte medverkande på scenen.
År 2005 släppte de sitt första album utan Brian, See You on the Other Side. På baksidan av skivfodralet finns en dörr som beskrivs så här på deras webbplats: KoRn har öppnat dörren till ännu mer kreativitet (skapelseförmåga). Det gråtande barnet som är på fodralet till See You on the Other Side beskriver de mer i låten "Seen It All". I mars 2007 utgavs livealbumet MTV Unplugged, med bland annat låten Freak on a Leash där Davis sjunger tillsammans med Amy Lee från Evanescence.
I slutet av juli 2007 släppte Korn sitt åttonde fullängdsalbum, [untitled] (albumet har alltså inget namn), dock utan trummisen David Silveria på grund av att han då hade lämnat bandet. Terry Bozzio spelade in plattan istället för Silveria. Bozzio spelade bara in albumet, sen tog Slipknottrummisen/Murderdollsgitarristen Joey Jordison över och spelade för Korn fram till oktober 2007. Under världsturnén spelade Ray Luzier med Korn. Bandet tog därefter en paus, för att låta bandmedlemmarna fokusera på sina respektive sidoprojekt, men gick in i studion i november 2009 och påbörjar nästa skiva, Korn III - Remember Who You Are, som släpptes i juli 2010.


Wide Thumb


Clearart


FanartBanner


User Comments

No comments yet..


Status
Unlocked
Last Edit by zag
04th Feb 2022

Socials


Streaming


External Links