Artist Name
Korn

(4 users)
Data Complete
90%

Members
4 Male

Origin
Bakersfield, California, USA

Genre
Nu Metal

Style
Metal

Mood
Angry

Born

1993

Active
1993 to Present...

Cutout


Current Record Label
Most Loved Tracks
5 x Korn - Freak on a Leash
5 x Korn - Falling Away From Me
5 x Korn - Got the Life
5 x Korn - Blind
4 x Korn - Blind


Music Video LinksArtist Biography
Available in:
Korn (ook wel gestileerd als KoЯn) is een Amerikaanse band uit Bakersfield (Californië) die werd opgericht in 1993. De huidige bezetting van de band bestaat uit Jonathan Davis, Reginald 'Fieldy' Arvizu, James 'Munky' Shaffer, Brian 'Head' Welch en Ray Luzier.
Korn was de eerste band die werd bestempeld als nu metal. De groep debuteerde in 1994 met het gelijknamige Korn en heeft sindsdien in totaal elf studioalbums uitgebracht, waarvan Follow the Leader (1998) commercieel het succesvolst was. Wereldwijd heeft de band meer dan vijfendertig miljoen platen verkocht.
Korns muzikale stijl is een combinatie van metal, rock, hiphop, groove en dissonantie, met teksten die draaien om pijn en vervreemding. Oorspronkelijk (1989-1992) heette de groep L.A.P.D. (Love and Peace Dude/Laughing As People Die) en bestond zij uit de leden Richard Morill (zang), Reginald Arvizu (basgitaar), James Shaffer (gitaar), David Silveria (drums, percussie) en Brian Welch (gitaar).
Jonathan Davis volgde een opleiding tot lijkschouwer en was zanger van de band Sexart (1990-1992) die naast Davis bestond uit Ty Elam (zang), Dave DeRoo (basgitaar), Ray 'Chaka' Solis (gitaar), Denis Shinn (drums) en Ryan Shuck (gitaar). Rond maart, april 1993 kwam Davis bij de band L.A.P.D. en in maart 1993 werd de naam veranderd in 'Korn'.
In oktober 1994 verscheen het debuutalbum Korn bij Epic Records/Immortal Records. Dit album was in april-juni 1994 opgenomen, ruim een jaar na de oprichting van de groep. Door een tournee, waarbij Korn ook optrad in het voorprogramma van grote artiesten als Ozzy Osbourne, Marilyn Manson en Megadeth, groeide de naamsbekendheid van de band. Het debuutalbum werd langzaamaan een succes.


Wide Thumb


Clearart


FanartBanner


User Comments

No comments yet..


Status
Unlocked
Last Edit by zag
04th Feb 2022

Socials


Streaming


External Links