Artist Name
Christina Aguilera
(1 users)

Data Complete
100%

Members
1 Female

Origin
New York, USA

Genre
Pop

Style
Rock/Pop

Mood
Energetic

Born

1980

Active
1993 to Present...

Record Label

RCAAlternate Name
Xtina


Most Loved Tracks


Music Video Links


Upcoming Live Shows


Artist Biography
Available in:
Christina María Aguilera (Staten Island (New York City), 18 december 1980) is een Amerikaans popartiest en model. Ze brak definitief door met haar debuutalbum Christina Aguilera (1999). Eveneens goed ontvangen werden Mi Reflejo (2000), een Spaanstalige popalbum, en My Kind of Christmas (2000).
In haar carrière heeft Aguilera een groot aantal prijzen gewonnen, waaronder vijf Grammy Awards van de achttien nominaties. Ook heeft ze (sinds 2010) een ster op de beroemde Hollywood Walk of Fame. In november 2012 kwam ze met een nieuw album, getiteld Lotus, waarvan "Your Body" de eerste single is.
Aguilera's vader, Fausto Wagner Xavier Aguilera, is een sergeant in het Amerikaanse leger, afkomstig uit Ecuador. Haar moeder, Shelly Loraine Fidler, docent Spaans, is van Ierse afkomst. Toen Aguilera zeven was, besloten haar ouders te scheiden. Volgens Aguilera en haar moeder leed de familie onder het huiselijk geweld van haar vader. Dit werd later een belangrijk thema in haar muziek, zoals in de songs "I'm OK" (Stripped) en "Oh Mother" (Back to Basics). Samen met haar moeder en haar jongere zusje Rachel trok Aguilera na de scheiding bij haar oma in, in Rochester (Pennsylvania). Hier heeft ze haar jeugd grotendeels doorgebracht.
Aguilera had van jongs af aan ambitie zangeres te worden. Het was haar oma die haar zangtalent ontdekte. Tot haar muzikale invloeden behoren Etta James, Aretha Franklin, Madonna, Whitney Houston en Nina Simone. Ook heeft de musical The Sound of Music haar beïnvloed. Als kind stond Aguilera overal bekend als "het meisje met de grote stem", iets wat haar in haar jeugd meer problemen heeft bezorgd dan geluk. Ze deed mee aan lokale talentenjachten en zangwedstrijden, maar vaak trokken de tegenstanders zich terug als ze hoorden dat ze tegen Aguilera moesten. Mensen werden jaloers op haar en op school werd ze genegeerd en gepest. Op een gegeven moment besloot ze zelfs haar zangtalent geheim te houden zodat ze niet gepest zou worden.
Op 15 maart 1990 maakte Aguilera haar televisiedebuut als deelnemer aan Star Search, ze won niet. In 1993 deed ze mee aan The New Mickey Mouse Club, een televisieprogramma waarin zang, dans en acteren centraal stonden. Aguilera stond bij haar collega's van de show (onder andere Justin Timberlake, JC Chasez, Rhona Bennett, Ryan Gosling, Keri Russell en Britney Spears) bekend als "de diva". Toen het programma stopte in 1994, begon Aguilera met het opnemen van demo's in de hoop een platencontract te verdienen. Op veertienjarige leeftijd nam zij haar eerste liedje op, "All I Wanna Do", een duet met Japanse popzanger Keizo Nakanishi. In 1997 deed ze mee aan het Golden Stag International Festival, waar ze het podium deelde met Sheryl Crow en Diana Ross.


Wide Thumb


Clearart


Fanart


Banner


User Comments

No comments yet..


Status
Unlocked
Last Edit by Wondernouille: 08/Mar/20

External Links