Artist Name
Eminem
(6 users)

Data Complete
100%

Members
1 Male

Origin
Detroit, Michigan, USA

Genre
Hip-Hop

Style
Urban/R&B

Mood
Angry

Born

1972

Active
1996 to Present...

Record Label

Aftermath MusicAlternate Name
Marshall Bruce Mathers III


Most Loved Tracks


Music Video Links


Upcoming Live Shows
Du Arena, United-Arab-Emirates, Abu Dhabi (25/Oct/2019)


Artist Biography
Available in:
Marshall Bruce Mathers III (1972. október 17.),[1] művésznevén Eminem (stílusosan EMINƎM), alteregójaként Slim Shady amerikai rapper, zeneproducer, dalszerző és színész. Eminem népszerűsége miatt a D12 nevű csapata is ismert lett mainstream körökben. Amellett hogy oszlopos tagja a D12-nek, ő képzi a Bad Meets Evil hiphop duó felét, a Royce da 5’9” nevű rapperrel. Eminem az egyik legkelendőbb előadó a világon, és a legtöbb lemezt eladott híresség a 2000-es években.[2] Számos magazin sorolta már minden idők legnagyobb előadói közé, köztük a Rolling Stone is, melynek Minden idők 100 legnagyobb előadója nevű listáján a 83. helyen végzett.[3] Ugyanez a magazin a Hiphop Királyának nevezte.[4] A D12-vel és a Bad Meets Evil-el való munkáit beleértve összesen tíz listavezető albuma volt a Billboard 200 listán. Eddig több mint 42 millió dalt és 41 millió albumot adott el az Egyesült Államokban[5] és közel 91 millió albumot világszerte.[6]

Megalapította saját kiadóját Shady Records néven, Paul Rosenberg nevű menedzserével. Shade 45 elnevezéssel saját rádióállomása van. Színészi pályafutását 2002-ben kezdte a 8 mérföld című hiphop dráma filmben. Ennek következtében Oscar-díjat nyert a Legjobb Eredeti Filmdal kategóriában, így ő lett az első rap előadó aki megnyerte ezt a díjat.[7] Szintén főszereplője lesz a Shady Talez és a Have Gun, Will Travel című alkotásoknak, melyeket előreláthatólag 2013-ban mutatnak majd be. Ezen kívül feltűnt kisebb szerepekben a Balhé a mosodában (2001), a Ki nevet a végén? (2009) című filmekben és a Törtetők című televíziós sorozatban.
Eminem Marshall Bruce Mathers III néven született 1972. október 17-én, Saint Joseph városában, Missouri államban, Deborah R. (Nelson) Mathers-Briggs és Marshall Bruce Mathers, Jr. egyetlen gyermekeként.[8] Skót,[9] angol, német, svájci, lengyel, luxemburgi felmenőkkel rendelkezik.[10] Apja elhagyta a családot, amikor ő 18 hónapos volt, ezután az anyja egyedül nevelte. 12 éves korától anyjával folyamatosan költözködtek Missouri különböző városaiba (Saint Joseph, Savannah és Kansas City településeket beleértve),[11] mielőtt letelepedtek volna Warrenben, Michigan államban, majd Detroitban, immár véglegesen, Mathers tinédzserkorában.[12]

Gyerekként Marshall kifejezett érdeklődést mutatott a történetmesélés felé, emellett képregényrajzoló szeretett volna lenni, mielőtt felfedezte a hip hop-ot.[13] 11 éves korában anyai nagybátyja, Ronald „Ronnie” Nelson megmutatta neki Ice-T Reckless című kislemezének egy másolatát,[13] majd miután hozzájutott a Beastie Boys Licensed to Ill nagylemezéhez tinédzserként, Mathers komolyabban elkezdett érdeklődni a zene iránt, 14 évesen, amatőr rapperként, M&M művésznéven csatlakozott a Bassmint Productions nevű csapathoz és megjelentették második EP-jüket, Steppin' Onto The Scene címmel. Később lecserélték a nevüket Soul Intent-re, és 1995-ben kiadták első kislemezüket, a Fuckin' Backstabber-t, a Mashin' Duck Records gondozásában.[1] Bár beiratkozott a Lincoln High School-ba, Warrenbe, gyakran vett részt freestyle versenyeken a már megszűnt Osborn High School-ban, Detroit keleti részén.[14] Annak ellenére, hogy jól szerepelt a versenyeken egy afroamerikai műfajban, nevet szerzett magának az underground hiphop körökben.[1][8][15] Miután meg kellett ismételnie kétszer a kilencedik évfolyamot iskolakerülés miatt,[16] kirúgták az iskolából 17 éves korában.

1991-ben, nagybátyja Ronnie öngyilkos lett (egy sörétes puskával fejbe lőtte magát). Marshall nagyon közel állt nagybátyjához, ezért teljesen leépítette az eset; emlékére tetoválást is csináltatott: bal felkarjánál látható a „Ronnie R.I.P.” felirat.[17] Ronnie-ról a Stan, Cleanin' Out My Closet, My Dad's Gone Crazy dalokban is említést tesz.


Wide Thumb


Clearart


Fanart


Banner


User Comments

No comments yet..


Status
Unlocked
Last Edit by zag: 30/Sep/18

External Links