Artist Name
Elvis Presley

(5 users)
Data Complete
100%

Members
1 Male

Origin
Memphis, Tennessee, USA

Genre
Rock & Roll

Style
Rock/Pop

Mood
Excitable

Born

1935

Active
1935 to 1977

Cutout


Current Record Label

Alternate Name
Elvis Aaron Presley

Most Loved Tracks
4 x Elvis Presley - Suspicious Minds
4 x Elvis Presley - Jailhouse Rock
4 x Elvis Presley - Hound Dog
4 x Elvis Presley - Hound Dog
4 x Elvis Presley - Jailhouse Rock


Music Video Links (YouTube)

All Shook Up

In the Ghetto

Heartbreak Hotel

Always on My Mind

Suspicious Minds

If I Can Dream

Hard Headed Woman

Jailhouse Rock

One NightArtist Biography
Available in:
Elvis Aaron Presley[1][2], född 8 januari 1935 i Tupelo i Mississippi, död 16 augusti 1977 i Memphis i Tennessee, var en amerikansk rocksångare, musiker och skådespelare. Han är en av 1900-talets mest framträdande underhållare och kallas ofta The King (Kungen). Elvis Presley har sålt över en miljard skivor världen över. Detta gör honom till den bäst säljande artisten genom tiderna.[3]
Elvis Presley invaldes i Rock and Roll Hall of Fame under det första intagningsåret 1986.[4] När musiktidskriften Rolling Stone skulle ranka de 100 bästa sångarna genom tiderna, kom han på tredje plats. "Q Magazine", den största musiktidningen i Storbritannien, rankade honom som nummer ett.
Elvis Presley var son till Vernon och Gladys Presley. Elvis var enda barnet; hans tvillingbror Jesse Garon dog vid födseln. Gladys visste att det skulle bli tvillingar, och hon hade bestämt namnen långt innan det var dags att föda: Elvis Aaron och Jesse Garon. Elvis och hans föräldrar bodde i Tupelo fram till 1948, då de flyttade till Memphis. Familjen Presley var mycket religiös. Elvis sjöng ofta i gospelkör[5] och prästen berömde honom ofta och sa att han hade talang och någon gång skulle få sjunga solo i kyrkan. När Elvis var runt 18 år arbetade han som lastbilschaufför och studerade samtidigt till elektriker. Han åkte ofta förbi Memphis Recording Service som även var plats för Sun Records och fick en dag syn på en skylt där det stod "Inspelning av skiva $4". Efter att ha samlat mod en tid, tog han steget och klev in med sina $4. Marion Keisker som var sekreterare och tog emot honom frågade honom vem han lät som och Presley lär ha svarat "I don't sound like nobody" vilket betyder "Jag låter inte som någon annan". Detta var 1953 och skivan innehöll två låtar, My Happiness och That's When Your Heartaches Begin. Låtarna uppgavs vara en födelsedagspresent till hans mamma. Troligtvis var det snarare ett medvetet försök att göra sin röst hörd, och få Sam Phillips uppmärksamhet.


Wide Thumb


Clearart


FanartBanner


User Comments

No comments yet..


Status
Unlocked
Last Edit by zag
25th Jan 2022

Socials


Streaming


External Links