Artist Name
Elvis Presley

(5 users)
Data Complete
100%

Members
1 Male

Origin
Memphis, Tennessee, USA

Genre
Rock & Roll

Style
Rock/Pop

Mood
Excitable

Born

1935

Active
1935 to 1977

Cutout


Current Record Label

Alternate Name
Elvis Aaron Presley

Most Loved Tracks
4 x Elvis Presley - Suspicious Minds
4 x Elvis Presley - Jailhouse Rock
4 x Elvis Presley - Hound Dog
4 x Elvis Presley - Hound Dog
4 x Elvis Presley - Jailhouse Rock


Music Video Links (YouTube)

Don't Be Cruel

All Shook Up

A Big Hunk O' Love

I Want You, I Need You, I

Always on My Mind

A Little Less Conversatio

Jailhouse Rock

In The Ghetto

If I Can DreamArtist Biography
Available in:
Elvis Aaron Presley (født 8. januar 1935 i Tupelo i Mississippi, død 16. august 1977 i Memphis i Tennessee) var en amerikansk sanger og skuespiller. Han regnes som den første underholdningsartisten som i kommersiell skala kombinerte vestlig ungdomsopprør med populærkultur. Med tilnavnet «King of rock and roll», eller kun "The King", anses han som arketypen på en popstjerne. Det er beregnet at Elvis Presley har solgt mellom 1.3 og 1,5 milliard plater verden over, og han er følgelig i særklasse tidenes mest solgte plateartist selv om beregningene spriker noe. Elvis har blitt innvotert i fire æresgallerier; rockens (1986), countrymusikkens (1998), gospelmusikkens (2001) og rockabillyens (2007). Dokumentar-filmen "Elvis - On tour" (1972) fikk Golden Globe utmerkelse.

Elvis' karriere var igrunnen på topp hele tiden fra gjennombruddet tidlig 1956 til hans død i 1977. Selv i hans såkalte svake periode på midten av 60-tallet var han plateselskapet RCA sitt desidert sterkeste kort, og han var Hollywoods høyest betalte stjerne (sammen med Elisabeth Taylor). I perioden 1956 - 1965 var plate- og filminnspillingene betydelige kassasuksesser. Dalende publikumsinteresse for filmene ble på slutten av 1960-tallet avløst av omfattende turnévirksomhet som viste Elvis som en karismatisk sceneartist. Elvis gjenerobret i tillegg country-markedet i USA med en rekke plater innen genren. Stort arbeidspress og høyt forbruk av sterke legemidler, resulterte etterhvert i skrantende helse. Om ettermiddagen 16. august 1977, bare timer før han skulle i gang med en ny turné, ble han funnet bevisstløs i sitt hjem Graceland. Etter iherdige gjenopplivningsforsøk ble han erklært død som følge av hjertestans.

I tillegg til hans enorme suksess i sine leveår, har ettertiden vist en vedvarende interesse for Elvis Presleys liv og musikk. Hans hjem i Memphis er i dag museum og besøkes årlig av over 500 000. I en stor avstemning i Time Magazine/USA i året 1999 ble Elvis utpekt som det 20. århundrets mest betydelige navn. På plassene etter kom Hitler, Yitzhak Rabin, Pave Johannes Paul II og Marthin Luther King. Magasinet Q har utpekt hans That`s all right som populærmusikkens mest betydningsfulle innspilling.


Wide Thumb


Clearart


FanartBanner


User Comments

No comments yet..


Status
Unlocked
Last Edit by zag
25th Jan 2022

Socials


Streaming


External Links