Artist Name
Elvis Presley

(5 users)
Data Complete
100%

Members
1 Male

Origin
Memphis, Tennessee, USA

Genre
Rock & Roll

Style
Rock/Pop

Mood
Excitable

Born

1935

Active
1935 to 1977

Cutout


Current Record Label

Alternate Name
Elvis Aaron Presley

Most Loved Tracks
4 x Elvis Presley - Suspicious Minds
4 x Elvis Presley - Jailhouse Rock
4 x Elvis Presley - Hound Dog
4 x Elvis Presley - Hound Dog
4 x Elvis Presley - Jailhouse Rock


Music Video Links (YouTube)

Heartbreak Hotel

Suspicious Minds

Don't

Jailhouse Rock

If I Can Dream

Hard Headed Woman

Jailhouse Rock

I Want You, I Need You, I

A Big Hunk O' LoveArtist Biography
Available in:
Elvis Aaron Presley (Tupelo (Mississippi), 8 januari 1935 – Memphis (Tennessee), 16 augustus 1977) was een Amerikaans zanger en acteur. Hij is wereldwijd bekend onder de bijnamen The King of Rock of kortweg The King. Elvis geldt als een van de succesvolste en populairste soloartiesten aller tijden.
Elvis is de bestverkochte soloartiest aller tijden.[1] Tijdens zijn leven verkocht hij in totaal 500 miljoen platen. Daarmee was hij de best verkopende artiest tijdens zijn muzikale leven. In de week na zijn dood kwamen er nog eens 8 miljoen bij. Inmiddels worden zijn totale verkopen geschat op 1,6 miljard platen wereldwijd. Elvis was tijdens zijn carrière ook een van de vermogendste mensen in de Verenigde Staten.
Elvis onderscheidde zich van tijdgenoten door zijn toen controversiële, heupwiegende optredens, de combinatie van blank uiterlijk en het zingen met een 'zwarte' stem. Ook zijn uiterlijk viel op: zijn voor die tijd lange haar, de bakkebaarden en later de jumpsuits. Zijn opzwepende stijl verontrustte de gevestigde, naoorlogse maatschappij, waardoor hij zeer veel kritiek te verduren kreeg. Voor zijn muzikale pionierswerk werd hij gaandeweg en vooral na zijn dood in steeds bredere kring geëerd. Inmiddels wordt Presley erkend als een van de grondleggers van de hedendaagse popmuziek, samen met onder anderen The Beatles en Bob Dylan. John Lennon van The Beatles omschreef het als volgt: Before Elvis there was nothing.
Elvis wordt samen met Bill Haley en Alan Freed gerekend tot een van de personen die een belangrijke rol gespeeld hebben in de doorbraak van de rockabilly en daarmee rock-'n-roll. Elvis ontwikkelde zich als artiest razendsnel. Begonnen als trio samen met Scotty Moore (elektrische gitaar) en Bill Black (bas), haakte binnen een jaar drummer D.J. Fontana aan. Nog immer is dit de basisbezetting van rockbands: een zanger/gitarist, elektrisch gitarist, bassist en drummer.
Vele artiesten hebben verklaard door Presley te zijn geïnspireerd tot het nastreven van een eigen carrière in de muziek. Bruce Springsteen zei eens: There have been a lotta tough guys. There have been pretenders. And there have been contenders. But there is only one king.[2]


Wide Thumb


Clearart


FanartBanner


User Comments

No comments yet..


Status
Unlocked
Last Edit by zag
25th Jan 2022

Socials


Streaming


External Links