Artist Name
Elvis Presley

(5 users)
Data Complete
100%

Members
1 Male

Origin
Memphis, Tennessee, USA

Genre
Rock & Roll

Style
Rock/Pop

Mood
Excitable

Born

1935

Active
1935 to 1977

Cutout


Current Record Label

Alternate Name
Elvis Aaron Presley

Most Loved Tracks
4 x Elvis Presley - Suspicious Minds
4 x Elvis Presley - Jailhouse Rock
4 x Elvis Presley - Hound Dog
4 x Elvis Presley - Hound Dog
4 x Elvis Presley - Jailhouse Rock


Music Video Links (YouTube)

Jailhouse Rock

In The Ghetto

One Night

A Little Less Conversatio

All Shook Up

Don't Be Cruel

If I Can Dream

Hard Headed Woman

Heartbreak HotelArtist Biography
Available in:
Elvis Aaron Presley (Mississippi, Tupelo 1935. január 8. – 1977. augusztus 16.) amerikai énekes, zenész és színész. Mint kulturális ikon, Elvis, a Rock 'n' Roll királya, vagy a Király néven is ismerik. Gyakorlatilag a világ leghíresebb könnyűzenei énekese mind a mai napig. Tizennégyszer jelölték Grammy-díjra, ebből hármat meg is nyert, valamint a Grammy Életműdíját is neki ítélték 1971-ben.
Karrierje 1954-ben kezdődött, amikor a Sun Recordsal dolgozott. Ő volt a rockabilly egyik legelső énekese, mely a gyors tempójú country, és a rhythm and blues keveréke. Később a RCA records adta ki dalait és első kislemeze, a "Heartbreak Hotel" 1956-ban jelent meg, hatalmas sikert aratva. Ezt további slágerek, sőt filmes szerepek követték. 1958-ban katonai szolgálatot teljesített és emiatt átmenetileg felhagyott a zenés karrierrel.
Visszatérése a hatvanas években felemásra sikerült, ugyanis javarészt filmszínészként foglalkoztatták, azonban filmjeit és a hozzájuk tartozó filmzenei albumokat a kritikusok nem értékelték túl pozitívan. 1968-ban végül visszatért a zenei színpadra, és hét év kihagyás után ott folytatta, ahol abbahagyta. 1973-ban az ő koncertjét közvetítették először műholdon keresztül. Élete vége felé gyógyszerfüggőségtől szenvedett, amely megviselte szervezetét. Negyvenkét éves korában, 1977-ben hunyt el. Magyar vonatkozás, hogy 2011-ben a Fővárosi Önkormányzat Budapest díszpolgárává avatta az 1956-os forradalom melletti kiállásáért.


Wide Thumb


Clearart


FanartBanner


User Comments

No comments yet..


Status
Unlocked
Last Edit by zag
25th Jan 2022

Socials


Streaming


External Links