Album Title
Artist IconAdele
Artist Icon 21
heart icon (4 users)
Last IconTransparent icon Next icon

Transparent Block
Cover NOT yet available in
Join Patreon for 4K upload/download access


Your Rating (Click a star below)

Star off iconStar off iconStar off iconStar off iconStar off iconStar off iconStar off iconStar off iconStar off iconStar off icon


Star IconStar IconStar IconStar IconStar IconStar IconStar IconStar IconStar IconStar Icon
Star IconStar IconStar IconStar IconStar IconStar IconStar IconStar IconStar Icon offStar Icon off
Star IconStar IconStar IconStar IconStar IconStar IconStar IconStar IconStar Icon offStar Icon off
Star IconStar IconStar IconStar IconStar IconStar IconStar IconStar Icon offStar Icon offStar Icon off
Star IconStar IconStar IconStar IconStar IconStar IconStar IconStar IconStar IconStar Icon off
Star IconStar IconStar IconStar IconStar IconStar IconStar IconStar IconStar Icon offStar Icon off
Star IconStar IconStar IconStar IconStar IconStar IconStar IconStar IconStar Icon offStar Icon off
Star IconStar IconStar IconStar IconStar IconStar IconStar IconStar IconStar Icon offStar Icon off
Star IconStar IconStar IconStar IconStar IconStar IconStar IconStar IconStar Icon offStar Icon off
Star IconStar IconStar IconStar IconStar IconStar IconStar IconStar Icon offStar Icon offStar Icon off
Star IconStar IconStar IconStar IconStar IconStar IconStar IconStar IconStar IconStar Icon

3:49
3:43
4:10
4:03
4:01
4:38
3:48
4:01
5:48
5:16
4:47

Data Complete
percentage bar 100%

Total Rating

Star Icon (11 users)

Back Cover
Album Back Cover

CD Art
CDart Artwork

3D Case
Album 3D Case

3D Thumb
Album 3D Thumb

3D Flat
Album 3D Flat

3D Face
Album 3D Face

3D Spine
Album Spine

First Released

Calendar Icon 2011

Genre

Genre Icon Soul

Mood

Mood Icon In Love

Style

Style Icon Rock/Pop

Theme

Theme Icon ---

Tempo

Speed Icon Slow

Release Format

Release Format Icon Album

Record Label Release

Speed Icon XL Recordings

World Sales Figure

Sales Icon 26,000,000 copies

Album Description
Available in: Country Icon Country Icon Country Icon Country Icon Country Icon Country Icon Country Icon Country Icon
A 21 a brit származású énekes-dalszerző Adele második stúdióalbuma, amely 2011. január 24-én jelent meg Európa nagy részén, Észak-Amerikában február 22-én.[1] A cím Adele életkorából fakad, az énekesnő ugyanis 21 éves korában írta meg az albumon szereplő dalokat. A 21 követi Adele 2008-as debütáló stúdióalbumának, a 19-nek a hangzásvilágát, de új albumán az amerikai country és blues zene is inspirálóan hatott az énekesnőre. A dalok abból az okból születtek meg, hogy Adele és akkori párja szakított egymással, így a lemez fő témája nem meglepő módon a szívfájdalom, az önvizsgálat és a megbocsátás.

A 21 munkálatai 2009 áprilisában kezdődtek meg, amikor Adele és a lemezt inspiráló férfi még egy párt alkottak. Az énekesnő nem tervezte lemásolni debütáló lemezének hangzásvilágát, annál jóval pozitívabb albumot tervezett elkészíteni. Inspiráció hiányában a felvételek azonban kudarcba fulladtak és egy időre a munkálatok is szüneteltek. Párkapcsolatának lezárásakor az énekesnő azonnal visszatért a stúdióba és mély érzelmeit beleszőve elkészítette lemezét. Olyan zenészekkel működött együtt, mint Rick Rubin, Paul Epworth, Ryan Tedder, Jim Abbiss és Dan Wilson.

A lemez elsöprő kereskedelmi és kritikai sikereket ért elː több mint 30 országban vezette az eladási listákat, valamint zsinórban a 2011-es és a 2012-es év legkelendőbb albuma volt világszerte. Az Egyesült Királyságban a 21. század legsikeresebb lemezévé vált, emellett a szigetország valaha volt negyedik legkelendőbb albuma lett. Összesen 23 hetet töltött el a brit albumeladási lista legtetején, többet mint bármilyen más női előadó valaha egy albummal. Az Egyesült Államokban az album 24 hetet töltött a Billboard 200 lista élén, többet mint bármilyen más album 1985 óta. Az Amerikai Hanglemezgyártók Szövetségének (RIAA) gyémánt fokozatú elismerését is kiérdemelte.[2] A Billboard magazin minden idők legjobb albumának nevezte meg a 21-et.[3]

Az albumról öt kislemez került kiadásra. A Rolling in the Deep, a Someone Like You és a Set Fire to the Rain világszerte listavezetők voltak, a Rumour Has It Európában és Amerikában is bekerült a top 20-ba. Világviszonylatban a 21 2011-ben és 2012-ben is kimagasló eladási számokat produkált, mindkét évben a legkelendőbb lemez volt, ezzel jócskán felélénkítette az eladások terén mélyponton lévő amerikai és brit zeneipart. 35 millió eladott példánnyal a 21 minden idők egyik legkelendőbb albumává vált.[4] A lemez elnyerte az év albumának járó Grammy-, valamint Brit Awards-díját.[5]
wiki icon


User Album Review
One of the few real beneficiaries of The X Factor effect – her version of Dylan’s Make You Feel My Love has been darting about the top 40 since the audition rounds, showing more staying power than poor Joe McElderry’s last two singles combined – Adele’s stock has risen significantly since becoming the first recipient of the Brits Critics’ Choice award. Since then she’s picked up Grammys and broken the States as a bonus, so the pressure was clearly on for her next move to deliver big. And, oh my, with 21 doesn’t she just.
The last few years have seen those who started strongly become mightily unstuck on their sophomore efforts. For every Lily Allen there’s been a Kate Nash or a Duffy – the latter’s comeback, Endlessly, seems to have fallen on significantly fewer ears than the 2.8 million who liked her debut – so it’s a treat to hear that no such problems beset 21. It really is so marvellous, you’re almost compelled to stand up and applaud it after the first listen.
With a top-notch production team behind the album, including Rick Rubin and Paul Epworth, every track is a highlight. Current single, Rolling in the Deep, is a modern soul stomper about an errant ex; the literally banging Rumour Has It channels the avenging rock‘n’roll soul of Wanda Jackson; there’s a fine, mellow, acoustic bossa nova-y take on The Cure’s Lovesong. Don’t You Remember is a classically styled ballad, which feels like the sort of tune you’ve known all your life – many are certain to bawl along to it the next time their hearts are broken; and the blues-bruised I’ll Be Waiting could’ve come from any Willie Mitchell-produced southern soul session. Final track Someone Like You, just voice and piano, is an actual thing of beauty, placing the listener in one of those moments where you feel you’re in the presence of a future standard. You can imagine it being both honked through by talent show contestants and transcended by veterans alike.
21 is simply stunning. After only a handful of plays, it feels like you’ve always known it. It will see Adele become an even greater award magnet come the end of the year, leaving her contemporaries for dust. Genuinely brilliant.


External Album Reviews
None...User Comments

No comments yet...

Status
Locked icon unlocked

Rank:

External Links
MusicBrainz Large icontransparent block Amazon Large icontransparent block Metacritic Large Icon